«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. 2023'ün en yüksek getirili 6 fonundan 3'ü HDI Fibaemeklilik'in

2023'ün en yüksek getirili 6 fonundan 3'ü HDI Fibaemeklilik'in

2023un-en-yuksek-getirili-6-fonundan-3u-hdi-fibaemeklilikin.jpg

Bireysel Emeklilik ve Sigortacılık sektöründe birçok ilki hayata geçiren HDI Fibaemeklilik, 2023 yılında fon performansıyla da dikkat çekti. 2022’deki HDI Fiba Emeklilik ve Hayat A,Ş. hisse senedi grup emeklilik yatırım fonu (BBH) yüzde 275.17 yıllık getiriyle sektöründe en çok kazandıran fon olmasının ardından, 2023 yılında da sektörde en yüksek getiri sağlayan 6 fondan 3’ü HDI Fibaemeklilik fonları oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan HDI Fibaemeklilik Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Salih İleri, “Müşterilerimize sunduğumuz fonlar, 2022 yılındaki başarımızın ardından, 2023 yılında da oldukça üstün bir performans sergiledi. Sektörde en yüksek getiri sağlayan 6 fondan 3’ü HDI Fibaemeklilik fonları oldu. Kurucusu olduğumuz bu 3 fonu müşterilerimize sunmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu. 

GELİŞMİŞ teknolojik altyapısı ve yenilikçi anlayışıyla, tüm çalışmalarıyla sektörde fark yaratan HDI Fibaemeklilik, fon getirisindeki başarısını sürdürmeye devam ediyor. 2023 yılında en çok kazandıran 6 emeklilik yatırım fonu içerisinde 3 fonu bulunan HDI Fibaemeklilik’in, HDI Fibaemeklilik Inveo Portföy Fon Sepeti EYF (FFZ) yüzde 126.76, HDI Fibaemeklilik Teknoloji Sektörü Değişken EYF (FFC) yüzde 111.37 HDI Fibaemeklilik  Re-Pie Değişken EYF (FJG) fonları yüzde 108.98 getiri sağladı. 

‘2024 yılında da fonlarımızın performansının sürdürülebilirliği için, piyasa fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceğiz’

Konuya ilişkin açıklama yapan HDI Fibaemeklilik Genel Müdür Yardımcısı Salih İleri şunları söyledi: 

“Uzun dönemde bireysel emeklilik sistemi hep kazandırdı ve kazandırmaya devam edecek. Son yıllardaki enflasyonist ortama rağmen, HDI Fibaemeklilik olarak sunduğumuz fonlarla pozitif bir getiri sağlamayı başardık. Fon getirisinde sektör genelinde yüzde 63.27 kazanç elde edilirken, HDI Fibaemeklilik sektörün yüzde 1.89 üzerinde performansla yüzde 65.06 kazanç getirdi. Böylece HDI Fibaemeklilik fonları 2023’te diğer yatırım enstrümanlarından fazla getiri sağlamış oldu. 2022’deki Fiba Hisse Grup EYF (BBH) yüzde 275.17 yıllık getiriyle sektöründe en çok kazandıran fon olmasının ardından, 2023 yılında da sektörde en yüksek getiri sağlayan 6 fondan 3’ü HDI Fibaemeklilik fonları oldu. Böylece son dönemlerde getiri-performans oranında üst sıralarda yer almaya devam ettik. Kurucusu olduğumuz bu 3 fonu müşterilerimize sunmanın gururunu yaşıyoruz. Öte yandan 2023’te BEFAS’ta en çok işlem gören ilk 10 fonun 3’ü yine HDI Fibaemeklilik fonları oldu. Sektörümüze katkı sağlamak ve müşterilerimizin birikimlerini daha iyi değerlendirmelerine imkan tanımak için 2024 yılında da çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de, fonlarımızın performansının sürdürülebilirliği için, piyasa fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceğiz.

‘Müşterilerimize yüksek getiri fırsatlarından yararlanmak için kolaylıklar ve alternatifler sunuyoruz’

Salih İleri ayrıca, müşterilerine yatırımlar konusunda sundukları imkanlara ilişkin olarak; müşterilerin yatırım tercihlerine göre, teknoloji fonundan özel sektör tahvilleri (ÖST) fonlarına kadar 11 farklı portföy yönetim şirketi 43 emeklilik yatırım fonu ile çok geniş yelpazede alternatifler sunduklarını belirtti. Fon dağılım değişikliği konusunda da bilgiler paylaşan İleri, “Müşterilerimize risk profillerine göre fon tavsiyelerimiz ile hedefledikleri yatırım stratejilerine uygun alternatifler sunarken, ayrıca isteyen müşterilerimize yılda 12 kez olan fon dağılım değişikliği hakkını etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacı ile fon dağılımı değişiklik ve yönetim hakkını portföy yönetim şirketlerimize devredebilme imkanı da sunuyoruz. Böylece uzman portföy yönetim şirketlerimiz, finansal piyasaların değişen koşullarına göre pozisyon alarak katılımcılarımızın getiri avantajlarından en yüksek seviyede yararlanmalarına imkan sağlıyor” diye konuştu.

HDI Fibaemeklilik’ten müşterilerine her hafta bülten

HDI Fibaemeklilik ayrıca, müşterilerine uzun süredir sunduğu fon tavsiyelerinin de yer aldığı haftalık fon bültenlerini Ocak 2024’ten itibaren düzenli olarak mail ve sms ile göndermeye başladı. Güncel piyasa koşulları dikkate alarak katılımcılara sunulan emeklilik yatırım fonlarıyla en uygun olan fon modelini belirleyebilme, risk eğilimine ve yatırım tercihine göre emeklilik fonunu seçebilme imkanı sunuluyor. Bültenlerde ayrıca piyasa gelişmeleri/öngörüleri, HDI Fibaemeklilik’in fon getirileri/fon performansları, fon tavsiyeleri, ön sırada yer alan fonları gibi birçok başlıkta bilgilendirmeler yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *