«
  1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. 22 kadın, en güzel ayva yemeği için yarıştı

22 kadın, en güzel ayva yemeği için yarıştı

22 kadın, en güzel ayva yemeği için yarıştı

SAKARYA – 16.10.2022 – HİBYA – Geyve Ayva Festivali’nin kapanış gününde Geyve Yöresel Ürünler Üretim Merkezi’nde düzenlenen ‘Ayvalı Yemek Yarışması’, Ayyüce Kamit’in sunumuyla gerçekleştirildi. 22 kadın yarışmacı, en güzel ayvalı yemeği yapmak için yarıştı. Sunucu ve Aşçı Ayyüce Kamit, SAÜ Öğretim Üyesi ve Geyve Kırsal Kalkınma Projesi Koordinatörü Doç. Dr. Gülsüm Zor, Gastronomi ve Mutfak Kültürü Yazarı Reyhan Tartıcı, Geyve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Merve Kahraman, Geyve Halk Eğitim Müdürlüğü Öğretmeni Leyla Arslan ve Geyve Halk Eğitim Müdürlüğü Usta Öğreticisi Aslı İleri’nin jüri üyeliğini yaptığı yarışmada 5 kişiye ödül verilirken tüm katılımcılara da katılım belgesi takdim edildi.

Yarışmacıların katılım belgeleri; Geyve Kaymakamı Murat Güven, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ve Geyve Belediyesi Meclis Üyesi Meral Hammaz tarafından takdim edilirken program sırasında konuşma yapan Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, “Festivalimiz için çok güzel hazırlıklar yapmıştık ancak Cuma Akşamı Bartın İline bağlı Amasra İlçesinde bulunan maden ocağında meydana gelen patlamada 41 madencimizin şehit olması nedeniyle festivalimizin eğlence bölümlerini iptal ettik. Ölenlere rahmet, ailelerine sabırlar diliyoruz. Yaralılarımıza da en kısa sürede şifa diliyoruz. Yarışmamıza katılan tüm yarışmacılarımıza da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

22 kadın yarışmacının katıldığı yarışmada tüm yemekleri tek tek tadarak değerlendiren jüri üyeleri, 5 katılımcıyı ödüllendirdi. Emeğe Saygı Ödülünü Ayvalı Kavurma yemeğiyle Nagihan Arslan kazanırken Yaratıcılık Ödülü ise Ayvalı Pavlova ile Nagihan Toprak’ın oldu. Yarışmanın üçüncüsü; ayvalı mereng pay ile Güler Yüksel olurken ikincilik ödülü ise ayvalı kurabiye ile Filiz Alkaya oldu. Yarışmanın birincisi ise ayvalı kalp pasta ile en genç yarışmacı Burcu Keleş oldu. 

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *