Psikososyal danışmanlık hizmetleriyle kadınların çözüm kapısı olan Gaziemir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde, 2019 yılının nisan ayından bugüne kadar 2 bin 574 görüşme gerçekleştirildi.
Gaziemir Belediyesi, Kadın Danışma Merkezi’nde verdiği sosyal, psikolojik ve hukuki destek hizmetleriyle kadınların çözüm kapısı oluyor. Merkezde verilen sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmetiyle kadınlar; yaşadığı problemlere çözüm yolları üretmeye çalışıyor ve bu problemleri yaşarken yalnız olmadıklarını hissediyorlar. Gaziemirli kadınlar, Kadın Danışma Merkezi’nden randevu alarak sosyal, psikolojik ve hukuki sorunlarının çözümü için sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve avukatla ücretsiz görüşebiliyorlar. Merkezde verilen hizmetler kapsamında Nisan 2019’dan bugüne kadar 2 bin 574 görüşme yapıldı.
Danışanlarla yapılan görüşmeler tamamen gizli tutulurken merkeze başvuru yapanların destek istedikleri konularla ilgili istatistikler tutuluyor. En çok destek istenen konular; istatistikler ve kadınların doldurduğu hizmet talep formları ile belirlenerek eğitim seminerleri de düzenleniyor. Merkezde görev yapan sosyal hizmet uzmanı ve psikolog tarafından verilen bu eğitimler sayesinde kadınların kişisel gelişimlerine katkı sağlanırken, sorularına da cevap bulunuyor.
Sosyal hizmet danışmanlığı hizmeti
Merkeze başvuran kişilerle ilk görüşme sosyal hizmet uzmanı tarafından yapılıyor. Sosyal hizmet uzmanı başvuruda bulunan kişilere hakları, başvuru mekanizmaları, sosyal yardım hizmetleri vb. konularda destek veriyor. Sosyal hizmet uzmanı tarafından yapılan değerlendirme ve ihtiyaç tespiti sonucunda danışan, psikolog, avukat ve diğer kurumlara yönlendiriliyor. Merkeze başvuran kişilerin ihtiyaçlarına uygun hizmet için diğer kurum ve uzman kişilerle işbirliği sosyal hizmet uzmanı tarafından yapılıyor.
Psikolojik danışmanlık hizmeti
Merkezde verilen hizmetlerden en fazla talebi psikolojik danışmanlık görüyor. Randevuyla görüşmelerin yapıldığı psikolojik danışmanlık hizmetinden yararlanmak isteyenlere çocuk ve ergen psikolojisi, sınav kaygısı, evlilik öncesi ve evlilik sorunları, öfke kontrolü ve stresle başa çıkma yöntemleri, depresyon ve panik atak konularında hizmet veriliyor. Çocuklarıyla yaşadıkları sıkıntıları aşmak için merkeze başvuran ailelere de psikolog desteği verilirken, yaşadıkları sıkıntıları aşmak isteyen çiftlere de çift terapisi uygulanıyor.
Hukuki danışmanlık hizmeti
Merkezde, Hukuki Danışmanlık hizmetinden yararlanmak isteyen kadınlara, avukatlar tarafından kadın hakları, aile içi şiddet, boşanma, nafaka ve velayet gibi konu başlıklarında bilgiler veriliyor. Avukatla görüşmelerin randevu sistemiyle yapıldığı merkezde, danışanla ilgili bilgiler tamamen saklı tutuluyor. Avukat, maddi durumu kötü olduğu için mahkeme ve hak arama sürecini yürütemeyen danışanları, ücretsiz hizmet veren adli yardım bürosuna yönlendiriyor.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bir Cevap Yaz