«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. İZSU ekipleri arızayı gidermek için kesintisiz çalışıyor

İZSU ekipleri arızayı gidermek için kesintisiz çalışıyor

izsu-ekipleri-arizayi-gidermek-icin-kesintisiz-calisiyor.jpg

Menemen’in Yahşelli Mahallesinde, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan kablo döşeme çalışmaları sırasında içme suyu hattına zarar verilmesi nedeniyle oluşan arızayı giderme çalışmaları sürüyor. Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı, Bornova ve kısmen Konak ilçelerini besleyen 2200 mm çaplı beton borunun onarılmasının ardından hatta su verilmesi planlanıyor. İZSU Genel Müdürlüğü kesintiden mümkün olduğu kadar az sayıda bölgenin etkilenmesi için Tahtalı Barajı, Halkapınar kuyuları, Menemen kuyuları ve Balçova Barajı’ndan alınan su miktarlarının arttırıldığını açıkladı.
 

Kuzey kaynaklarından İzmir’e su sağlayan, Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı, Bornova ve kısmen Konak ilçelerini besleyen 2200 mm çaplı hatta GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin kablo döşemek için yatay delgi yaparken neden olduğu arıza giderilmeye çalışılıyor. İZSU ekipleri bir an önce isale hattını devreye almak için içten tamir yöntemi ile arızayı gidermek için kesintisiz mesai yapıyor. Çalışmanın sabaha kadar tamamlanması ve hatta su verilmesi planlanıyor. 

 

İZSU ekipleri sahada arızayı gidermek için çalışmalarını sürdürürken bir taraftan da Tahtalı Barajı, Halkapınar kuyuları, Menemen kuyuları ve Balçova Barajı’ndan alınan su miktarları artırıldı. Bu sayede genel su kesintisi yapılmayarak, bölgesel kesintiler ile içme suyu sistemi dengede tutulmaya çalışılıyor.

İZSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Bornova’nın Kazım Dirik, Kızılay, Erzene, Ergene, Evka-3, Evka-4, Atatürk, İnönü, Naldöken, Doğanlar, Mevlana, Ümit, Gürpınar, Kemalpaşa, Yeşilçam, Çamiçi, Eğridere ve Egemenlik mahallelerinin bir kısmı ile Bayraklı’nın Osmangazi, Manavkuyu, Mansuroğlu mahallelerine, 12.10.2022 Çarşamba saat 18.00 ile 13.10.2022 Perşembe 06.00 arasında su verilemeyecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *