«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. ABB’nin Mesleki ve Teknik Eğitim Kursları’nda yeni dönem başladı

ABB’nin Mesleki ve Teknik Eğitim Kursları’nda yeni dönem başladı

ABB’nin Mesleki ve Teknik Eğitim Kursları'nda yeni dönem başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen Mesleki ve Teknik Eğitim Kursları’nda (BELTEK)  yeni eğitim-öğretim dönemi başladı.

ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı koordinasyonun da sürdürülen ve Türkiye’nin en uzun süren sosyal sorumluluk projelerinden biri olan BELTEK’te akademik düzeyde verilen eğitimler sayesinde vatandaşlar meslek sahibi olma imkanı buluyor.

18 branşta ve toplam 202 farklı alanda Gazi Üniversitesi akademisyenleri tarafından verilen eğitimler hem teorik hem de uygulamalı olarak gerçekleştiriliyor. BELTEK programında kurslar; Gazi Üniversitesi Teknoloji, Eğitim ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri ile OSTİM Teknik Bilimler Yüksekokulunda hayat boyu öğrenme faaliyetleri kapsamında gerçekleştiriliyor.

BELTEK’lerde; akademisyenler tarafından verilen kurslara katılanların, mesleki yeterlilik ve teknik donanım kazanarak meslek sahibi olmalarının sağlandığını belirten BELTEK Koordinatörü Prof. Dr. Musa Atar, şöyle konuştu:

“BELTEK, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesinin iş birliğiyle yapılan mesleki teknik eğitim alanında kurslar düzenleyen ve bu konuda ihtiyaç duyulan toplumsal bir katkı projesi olma özelliğine sahip. Özellikle ülkemizde meslek sahibi olma fırsatını kaçırmışlar veya sonradan meslek sahibi olmak isteyen, üniversite ortamında bu eğitimi almak isteyen tüm kursiyerlere ücretsiz olarak veriliyor.”

Kursların sonunda kursiyerlere değerlendirme sınavları yapılıyor ve sınavda başarılı olanlara başarı belgesi, devam şartını yerine getiren kursiyerlere ise katılım belgesi veriliyor.

Kursların sonunda verilen belgelerin artık uluslararası geçerliliğinin de olduğunun altını çizen Atar, “Eğitime katılanlara 2 tip belge veriyoruz. Biri katılım belgesi diğeri ise başarı belgesi. Belgeler Türkçe ve İngilizce olarak düzenlendiği için şu anda dünyanın her tarafında geçerli duruma geldi. Üzerinde doğrulama kodu da bulunan belgeler artık e-Devlet Kapısı üzerinden alınabilecek. Bu yenilik için de yazlım çalışmaları devam ediyor” dedi.

Kayıt tarihinden itibaren 2 gün içerisinde kontenjanını dolduran ve yoğun ilgi gören kurslar da şu anda bin 400 kadın ve erkek öğrenci eğitim alıyor. Bilişim, elektrik-elektronik, matbaa, inşaat, metal ve makine teknolojileri başta olmak üzere farklı branşlarda verilen eğitimlere gelen yeni talepler de değerlendiriliyor.

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *