«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Akbank 41. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması Sonuçlandı

Akbank 41. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması Sonuçlandı

akbank-41-gunumuz-sanatcilari-odulu-yarismasi-sonuclandi.jpg

Çağdaş sanat alanındaki gelişmeleri teşvik etmek ve genç sanatçılara destek olmak amacıyla Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ve 30 yıldır Türkiye’nin sanat ekosistemini kapsayan Sanat iş birliğiyle düzenlenen Akbank 41. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması sonuçlandı.

41. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması, genel anlamda sanat ile felsefe arasındaki ilişkiyi ele almış; özelde ise düşünce tarihinin en özgün isimlerinden biri olan Spinoza’ya saygıdan hareketle, sanatı hayatın kaçınılmaz bir parçası olarak kabul edip Conatus bağlamı içinde değerlendirerek, sanatçıları kendi öznel yorumlarını gerçekleştirmeye davet etmiştir.

Spinoza’ya göre, bütün varlıklar, kendi varoluşlarını sürdürme ve daha yüksek bir düzeye taşıma arzusu taşıyan içsel bir ‘conatus’ taşımaktadır. Bu Sipinozacı düşünce temelinde sanatı ele alan ve kendi özgün yorumlarıyla ‘conatus’ kavramı bağlamında resim, heykel, fotoğraf, video, performans, seramik, cam, baskı, grafik tasarım, yerleştirme, işitsel sanat ve yeni medya gibi çağdaş sanatın farklı ifade biçimlerini içeren eserleriyle genç sanatçıların başvuruları yarışmaya kabul edildi. Başvurular koleksiyoner Hakan Çarmıklı, sanatçı Cevdet Erek, Resim ve Heykel Müzeleri Derneği Başkan Yardımcısı Gönül Nuhoğlu ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı ve serginin küratörlüğünü de üstlenen sanatçı ve yazar Ferhat Özgür’ün yer aldığı jüri tarafından değerlendirildi. 

Yarışmaya toplamda 1050 sanatçı başvuru yaptı. Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda  19 sanatçının eseri Akbank Sanat’ta 14 Eylül – 04 Kasım 2023 tarihleri arasında sergilenmek üzere seçildi.

Sergide yer alacak sanatçılar: Nazif Can Akçalı, Melike Şevval Akın, Cemil Arslan, Şener Yılmaz Aslan, Mustafa Yasin Aydoğan, Nur Bardakçı, Uğur Bişirici, Ahmet Dündar, Hüseyin Güler, Şeyma Güzelaydın, Yazı Ece Köz, Can Memişoğulları, Nazan Özaras, Okay Özkan, Monica Papi, Defne Parman, Fatih Umdu, Deniz Varlı, Ece Yazıcıgil.

Küratör: Ferhat Özgür

Sergi tarihi: 14 Eylül – 04 Kasım 2023

Akbank Sanat Salı- Cumartesi saat: 10.30 – 19.30 arasında ziyarete açıktır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *