«
  1. Anasayfa
  2. Spor
  3. Aliağa'da Muhteşem Yelken Turnuvası

Aliağa'da Muhteşem Yelken Turnuvası

aliagada-muhtesem-yelken-turnuvasi.jpg

Aliağa Şakran Yelken Kulübü’nün ev sahipliğinde düzenlenen “İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Valilik Kupası” Aliağa körfezinde muhteşem görüntülere sahne oldu. Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney’in himayelerinde ve Aliağa Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen turnuvaya üç ilden, 10 kulüp ve 80 sporcu katıldı.

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yelken İl Temsilciliği’nin 9-10-11 Haziran tarihleri arasında düzenlediği ‘Valilik Kupası’ final yaptı. Üç ilden 80 sporcunun katıldığı turnuva Aliağa’da renkli görüntülere sahne olurken, Tekno sınıfında U13, U15 ve U17 dalında, IQ FOIL sınıfında da bayanlar ve erkekler olmak üzere iki klasman da yarışıldı. Birçok yelken severin ve vatandaşların ilgiyle takip ettiği Valilik Kupası coşkulu ödül töreniyle tamamlandı.

Altay: “Aliağa’mıza çok yakıştı”

Turnuva ile ilgili konuşan Aliağa Şakran Yelken Kulübü Kurucu Başkanı Eğitimci Servet Altay, “Bir İzmir şehri ve deniz şehri olarak Aliağa’mıza çok yakışan bir turnuva oldu. Bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde birinci derecede emeği geçen, Aliağamız ve Yelken Sporu için elinden gelenin çok fazlasını yapan Kaymakamımız Sayın Zekariya Güney’e, Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar’a, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Sayın Enver Yılmaz Sevinç’e İlçe Jandarma Komutanımız ve İlçe Emniyet Müdürümüze, Federasyonumuza ve Komitemizin değerli üyelerine ve her zaman katkısını, emeğini esirgemeyen isimsiz kahramanlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Gerçekten Aliağa’mıza ve Şakran’a renk katan bir turnuva oldu. Hemşehrilerimiz ciddi destek oldu. Bizler, Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza “En başarılı sporcuları Aliağa’da yetiştireceğimize dair söz verdik. Milli Sporcular yetiştirip Aliağa’mıza yakışır başarılar kazanacağız demiştik. İşte şimdi burada ilk adımlarımızı attık. Başarılı antrenör kadromuzla bu yolda ilerliyoruz. Tüm katılımcıları, derece alan ve alamayan tüm sporcularımızı yürekten tebrik ediyorum. Çok güzel yarış çıkardılar” dedi.

Tunçol: “Gurur duyduk”

Henüz ilk yılımızda böyle bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını ifade eden, Aliağa Şakran Yelken Kulübü Başkan Yardımcısı ve Antrenörü Müge Tunçol da yaptığı konuşmada, “Yola yeni çıktık, fakat bu yolda heyecanımız ve tecrübelerimizle hiç durmadan yürüyeceğiz. Aliağa’mıza söz verdik. Yerel başarılarımızla beraber ilçemize Milli başarılar, uluslararası ödüller kazandıracağız. Bu şampiyonada Başta Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız olmak üzere bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Onların Yelken Sporuna ve gençlerimizin mücadelelerine verdikleri değer gerçekten gurur verici. Onlar bir deniz şehri olan Aliağa’ya sahip çıktıkça biz de daha büyük başarıların altına imza atmak için çok daha fazla çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Word Sailing Yelken Yarış Kuralları ve Türkiye Yelken Federasyonu talimatlarına göre düzenlenen yarışlarda toplam 57 sporcu dereceye girdi. Kupa ve madalyalarını alan sporcular başarılarını coşkuyla kutladı.

Acar: “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Yarışları ilgiyle takip ettim. Yelken sporu için harika bir parkur olan Şakran sahilimizde görkemli bir turnuva oldu. Ben de emeği geçen herkesi kutluyorum. Böyle bir organizasyonu ilçemize kazandırdıkları için başta Kaymakamımız Sayın Zekeriya Güney’e, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, Yelken Federasyonumuza ve komitemize ve tabii ki Aliağa Şakran Yelken Kulübümüzün değerli yönetici ve çalıştırıcı kadrosuna çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *