«
  1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Babacan: “Bugün acıyı paylaşma günü”

Babacan: “Bugün acıyı paylaşma günü”

Babacan: “Bugün acıyı paylaşma günü"

DEVA Partisi Genel Başkan Ali Babacan, partisinin Erzurum İl Başkanlığı’na yaptığı ziyarette Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erzurum’da yaptığı konuşmasında, patlamada hayatını kaybeden madencilere rahmet dileyen Babacan, “Büyük bir acının ortasındayız. Acının ateşiyle de hep beraber yanıyoruz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Dün akşam ateş Amasra’ya düştü. Şu ana kadar açıklanan 40 madenci kardeşimizi kaybettik. Sayının artmamasını ümit ediyoruz. Mekanları cennet olsun inşallah. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Babacan, hayatını kaybeden madencilerin isimlerini sayarak,  “Sayılardan bahsedince anlamını yitiriyor. Hepsi can. Hepsinin eşi, çocuğu, yakınları var. Hepsi kardeşimiz. Hepsi vatandaşımız. Hepsi insan.” dedi.

“Bugün acıyı paylaşma günü” diyen Babacan, şunları kaydetti:

“Allah beterinden saklasın. Allah bu millete bir daha böyle büyük acılar göstermesin.  Bugün tedbirleri, niye olduğunu, nasıl olduğunu konuşmanın günü değil. Kalbimiz Amasra’da. Kalbimiz hayatını kaybedenlerle ve onların yakınlarıyla.” diye konuştu.

Babacan, Amasra’da meydana gelen patlama dolayısıyla Erzurum’daki mitingi iptal ettiklerine dikkati çekerek, “Şu an arama kurtarma çalışmaları çok yoğun. Sahadaki duruma bakacağız. Kısmet olursa yarın heyetimizle beraber yarın Amasra’ya intikal edeceğim. Zonguldak ve Bartın il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, Batı Karadeniz’deki tüm teşkilatımız Amasra’da olay yerinde.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *