Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu illerden Bağcılar’a getirilen depremzedelere Bağcılar Belediyesi tarafından psikolojik destek veriliyor. Uzman klinik psikologlar, yaşlı, kadın ve çocukların bu süreci en az hasarla atlatmalarını amaçlıyor.
Bir Cevap YazHaber Oku Hakkında
Benzer Yazılar
-
- 1 yıl önce
- Haber Oku
- 108
Çocuklarda işitme kaybı dikkat eksiliği ile karıştırılıyor!
Çocuklarda işitme kaybı dikkat eksiliği ile karıştırılıyor! Dil ve konuşma gelişimi için kritik olan çocukluk döneminde meydana gelen bir işitme kaybının konuşma bozukluklarıyla sonuçlanabildiğini ifade eden uzmanlar, işitme kaybının tek olumsuz sonucunun konuşma bozukluğu olmadığını, beraberinde sosyal, psikolojik ve akademik zorlukları da getirdiğini söylüyor.
-
- 12 ay önce
- Haber Oku
- 112
Öfkenizi lontrol etmenin 10 etkili yolu!
ÖFKENİZİ KONTROL ETMENİN 10 ETKİLİ YOLU! Gün içerisinde kaç kere kendinizi ‘sesinizi yükseltmiş, çenenizi ve yumruklarınızı sıkmış, kaşlarınızı çatmış buluyorsunuz? Ya da kalp atışlarınız hızlanmış, sinirden aşırı terlemiş, başına ağrı saplanmış ve fiziksel olarak titrerken! Pek çok kişi ‘sayısız kere’ diyor şüphesiz; zira son yıllarda hızla yaygınlaşan, modern çağın yaygın endişesi haline dönüşen öfke sorunu 7’den 70’e herkesi etkisine almış durumda! Ancak dikkat! Acıbadem Maslak Hastanesi’nden Klinik Psikolog Oğuzhan Gürdoğan atalarımızın “Keskin sirke, küpüne zarar” sözü misali; aşırı öfkenin kişinin ruhsal ve fiziksel sağlığının yanı sıra, sosyal ilişkilerini ve kariyerini de tehdit ettiğini belirterek “Öfke aslında tamamen normal ve genellikle sağlıklı bir duygudur.
-
- 2 yıl önce
- Haber Oku
- 177
Psikiyatri hastaları, tedavileri yeniden planlanarak oruç tutabilirler mi?
Diğer hastalıklarda olduğu gibi psikiyatri hastalıklarıında da tedavinin aksatılmaması gerektiğini ifade eden Psikiyatri Uzmanı Dr.
-
- 2 yıl önce
- Haber Oku
- 161
Doç. Dr. Sezen Köse “Otizmde erken tanı ve tedavi oldukça önemli"
Otizme dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla, Birleşmiş Milletler tarafından 2008 yılından itibaren 2 Nisan, “Dünya Otizm Farkındalık Günü” kapsamında çeşitli etkinlikler ve farkındalık çalışmaları düzenleniyor.