«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Bakan Akar: “Bu yıl toplam 4 bine yakın terörist etkisiz hale getirildi”

Bakan Akar: “Bu yıl toplam 4 bine yakın terörist etkisiz hale getirildi”

Bakan Akar: "Bu yıl toplam 4 bine yakın terörist etkisiz hale getirildi"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanlığı yıllık değerlendirme toplantısında konuştu.

Bakan Akar’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bu hassas süreçte Türkiye olarak tüm gelişmeleri  yakından takip etmekte proaktif davranarak savunma ve güvenlikle ilgili her türlü tedbiri almaya büyük gayret gösteriyoruz. Görev ve sorumlulukları artan bakanlığımız Cumhuriyet tarihinin en yoğun ve en başarılı faaliyetlerini icra etmektedir.

Bu çerçevede kahraman ve fedakar ordumuz, egemenlik ve bağımsızlığımız için ‘hudut namustur’ anlayışıyla hudutlarımızın güvenliğini sağlamakta. Terörü kaynağında yok etme ifadesiyle yurt içinde ve sınır ötesinde başka PKK/PYD /YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere terör örgütleriyle mücadele etmekte. Denizlerimizde ve semalarımızdaki hak ve menfaatlerimizi kararlıkla korumakta. Her türlü tehdit ve tehlikeye karşı hazır olmak için büyük ve kapsamlı tatbikatlar icra etmektedir.

Hudutlarımız 7/24 esasına göre bugüne kadarki en yoğun ve en etkin tedbirlerle korunmaktadır. Bundan emin olabilirsiniz.

Hudutlarımızdaki başarı rakamlarla da açıkça görülmektedir. 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren bugüne kadar hudutlarımızda 256 bin 199 kişinin geçişi engellenmiş, yakalanan 8 bine yakın düzensiz göçmen ile 820 terörist kolluk kuvvetlerine teslim edilmiş, etkili operasyonlar sonucu 3500 kilogramdan daha fazla da uyuşturucu vs.  ve  sigara gibi kaçak malzemelerde  başarılı bir şekilde ele geçirilmiştir. Hudutlarımız yoğun ve etkili tedbirlerle korunuyor.

Çözüm sürecinin bittiği tarihten yani Temmuz 2015’te bugüne kadar yurt içinde Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 37 bin 285 bu yılın başından itibaren ise 3 bin 982, 4 bine yakın terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Bu yıl toplam 553 operasyon icra edilmiş, 4 bin 103 adet mağara/sığınak imha edilirken, 2 bin 800 silah ve 1 milyondan fazla da mühimmat ele geçirilmiştir. Günlük olarak yapılan faaliyetler bunların dışındadır.

İcra edilen tüm operasyonlarımız komşularımızın toprak bütünlüğüne ve egemenlik haklarına saygılı sadece ve sadece terör unsurlarını hedef alınarak, tarihi dini kültürel ve sivil alt yapının korunmasına hiçbir ordunun göstermediği kadar azami dikkat hassasiyet göstererek ve Birleşmiş Milletler şartının 51. maddesinde belirtilen  meşru müdafaa hakkı kapsamında ve uluslararası hukuka uygun olarak icra edilmektedir. Bu bizim ilkelerimiz bu ilkelere göre yapıyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *