«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. Bakan Soylu: “Türkiye ilk kez bu kadar geniş kapsamlı tatbikat gerçekleştirdi”

Bakan Soylu: “Türkiye ilk kez bu kadar geniş kapsamlı tatbikat gerçekleştirdi”

Bakan Soylu: "Türkiye ilk kez bu kadar geniş kapsamlı tatbikat gerçekleştirdi"

Bakan Soylu’nun Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ndeki açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

“Bütün milletimize, kurumlarımıza, bakan yardımcılarımıza, bakanlıklarımıza ve 81 ildeki tüm yöneticilerimize, basınımıza, radyolarımıza ve bu tatbikatta emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Türkiye ilk kez bu kadar geniş kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirdi. Milletimizin bu konudaki hassasiyetini kaç gündür gittiğimiz her yerde görebilme fırsatına sahip olabildik. Önemli olan deprem anında soğukkanlı olabilmektir.

Depremin hangi saatte geleceğini bilmiyoruz. Sel afetinin de hangi saatte geleceğini bilmiyoruz. Uykumuzda karşı karşıya kalabiliriz. Bizim evimize sel gelmemiş olabilir ve artçı depremle karşılaşmamış olabiliriz onun için devlet uyarı mesajı olarak gelen hücresel mesajın bir kendine ait uyarısı sesi var. Elbette insanı etkileyen ses. O etki afet anında hayat kurtarabilecek bir sestir.

Japonya bu tatbikatları deprem ülkesi olduğu için her yıl, yılda bir kez yine sayın Cumhurbaşkanımızın hitaplarıyla nasıl başlamışsa Japonya devlet başkanının hitaplarıyla başlıyor. Böyle bir tatbikat gerçekleştiriyor. Biz de benzer ülke tatbikatlarının farklı konumunda ama basit ve kısa yapılabilecek, farkındalık oluşturabilecek ve toplumun tümüyle paylaşılabilecek bir zaman diliminde paylaşılabilecek. Bugün bizim açımızdan Düzce depremi olması nedeniyle çok büyük bir önem taşıyor. Japonya ve diğer ülkelerde de aynı şekilde onların afetle karşılaştıkları bu tip günlerde, dakikalarda yapıyor. Bu bir dünya uygulaması. Örnek bir uygulama.  Allah afet vermesin, karşılaştırmasın. Deprem için toplanma alanlarımız hazır. Bunlar için de 2-3 yıldır ciddi bir şekilde tahkimat yapıyor, çalıyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *