«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. Bakan Varank: “En büyük hedefimiz katma değerli üretimle ülkemizi büyütmek”

Bakan Varank: “En büyük hedefimiz katma değerli üretimle ülkemizi büyütmek”

Bakan Varank: “En büyük hedefimiz katma değerli üretimle ülkemizi büyütmek”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı; Sakarya, Düzce, Kocaeli, Bursa, Gaziantep ve Ankara’da 6’sı yeni, 1’i ilave olmak üzere toplam 7 yatırıma proje bazlı destek verecek. Toplam tutarı, yaklaşık 26 milyar lira olan yatırımlar, 4 bin 691 kişiye ekmek kapısı olacak. Bu yatırımlar, cari açığın azaltılmasına her yıl 1,4 milyar dolarlık katkı verecek.

Proje bazlı devlet yardımlarına ilişkin Cumhurbaşkanı kararları yayımlandı. Yürürlüğe giren kararları değerlendiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Hedefimiz, katma değerli üretimle ülkemizi büyütmek. Bu amaç doğrultusunda adımlar atmaya devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın imzaladığı Resmi Gazete’de yayımlanan  kararlar da bunun bir göstergesi. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracata  odaklanarak ülkemizi büyüteceğiz. Milli teknoloji Hamlesi’ne destek verecek bu yatırımlarla ülkemizi kalkındıracağız.” diye konuştu.

Düzce’de mühimmat tasarımı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre; Sarsılmaz Silah Sanayi, Düzce’de mühimmat, askeri tüfek ve yarı otomotik tabanca üretimi yapacak. 1 milyar 345 milyon liralık yatırımla 286 yeni istihdam oluşturacak. Cari açığın kapatılmasına yılda 105 milyon dolar katkı sağlayacak.

Bursa’da polyester yatırımı

Polyteks Tekstil Sanayi, Bursa’da geri dönüşümden polyester cips ve POY iplik üretimi yapacak. Toplam 2 milyar 445 milyon liralık yatırım ile 250 yeni istihdam yaratacak. Cari açığın azaltılmasına yılda 74 milyon dolar katkı sağlayacak.

Merinos Halı’dan Gaziantep’e yatırım

Merinos Halı, Gaziantep’te polimer cips üretecek. 3 milyar 672 milyon liralık yatırım, 285 kişiye yeni iş sağlayacak. Bu yatırımın cari açığın kapatılmasına katkısı yılda 104 milyon dolar olacak.

İleri teknolojili kaynak malzemeleri

Gedik Kaynak Sanayi, Sakarya’da ileri teknolojili kaynak sarf malzemeleri yatırımı yapacak. 903 milyon liralık yatırımla 309 kişi iş sahibi olacak. Bu yatırım ile yılda 285 milyon dolar cari açığın azaltılmasına katkı sağlayacak.

Kocaeli’ne yatırım

İstanbul Gübre, Kocaeli’nde gübre yatırımına 9 milyar 403 milyon liralık yatırım yapacak. 326 kişiyi iş sahibi yapacak bu yatırım, cari açığın kapanmasına yılda 325 milyon dolar katkı verecek.

Bursa’ya kompresör yatırımı

Valeo Otomotiv Sanayi Bursa’da EDC kompresör yatırımına 4 milyar 250 milyon lira para harcayacak. Bu yatırımla 600 ilave istihdam yaratacak. Cari açığın azaltılmasına yılda 151 milyon dolarlık katkı sağlayacak.

Ankara’ya ilave yatırım

Kalyon Güneş Teknolojileri, Ankara’da fotovoltaik güneş yatırımında değişikliğe gidecek. Bu ilave yatırımla kapasite bin MWp iken 2 bin MWp’ye çıkacak. 3 milyar 700 milyon liralık yatırım, ile 2 bin 635 istihdam sağlanacak.  ilave yatırım, cari açığın kapatılmasına yılda 364 milyon lira katkı verecek.

Proje bazlı devlet yardımı verilmesi kararlaştırılan yatırımlar, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti gibi teşviklerden yararlanacak.

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *