«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Bakiyem 2022’de işlem hacmini 10 kat büyüttü, 2023’te ise global arenaya açılıyor

Bakiyem 2022’de işlem hacmini 10 kat büyüttü, 2023’te ise global arenaya açılıyor

Bakiyem 2022’de işlem hacmini 10 kat büyüttü, 2023’te ise global arenaya açılıyor

2022’de tarihi bir rekora imza atarak hem işlem hacmi hem de karlılığını bir önceki yıla göre 10 kat artıran Bakiyem Ödeme Çözümleri, 2023’e de iddialı giriyor. Gelecek yıl işlem hacimlerini 5 kat artırmak istediklerini anlatan Bakiyem.com Kurucu Ortağı ve CEO’su Umut Yalçın, “2023’te yurtdışı operasyonlarımızı başlatıyoruz. En önemli projelerinin Global Bakiyem ürünü olacak.” dedi 

Türkiye’nin ödeme yazılımlarında önde gelen çözüm ortaklarından Bakiyem Ödeme Çözümleri, 2022 yılını yeni bir rekorla kapatmaya hazırlanıyor. 2022 yılı finansal sonuçlarını paylaşan Bakiyem, tarihi bir rekora imza atarak hem işlem hacmini hem de karlılığını bir önceki yıla göre 10 kat büyüttü. 2017’e kurulan ve bugüne kadar 1.6 milyar TL’lik ödemeye aracılık eden Bakiyem, bunun 1.3 milyar TL’sini rekor yıl olarak adlandırdığı 2022’de gerçekleştirdi. Müşteri sayısını da 4 binin üzerine taşıyan şirket, 2023 yılına da güçlü bir iddia ortaya koydu. 2023’te işlem hacmini 5 kat artırmayı hedefleyen şirket, global arenaya açılıyor. 

Dönüm noktası oldu

2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 200 büyüme kaydederek ciddi bir başarıya imza attıklarını anlatan Bakiyem.com Kurucu Ortağı ve CEO’su Umut Yalçın, 2022’nin ise kendileri için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Yalçın, “2022’de bugüne kadar yapmış olduğumuz toplam 1.6 milyarlık işlem hacmimizin 1.3 milyarını 2022 yılında gerçekleştirdik. Hem karlılığımız hem de bir önceki yıla göre işlem hacmimiz 10 kat büyüdü” dedi.

Finansal teknoloji alanında bu güne kadar 16 dikey çözüm ürettiklerini anlatan Yalçın, “Özellikle geniş çaplı yapmış olduğumuz entegrasyonlar ile üretmiş olduğumuz projelerle bir çok otorite tarafından ödüllendirildik.” şeklinde konuştu. 

2023’te 5 kat büyüyecek

2023 yılına da iddialı bir başlangıç yapacaklarını anlatan Yalçın, gelecek yıl yurtdışı operasyonlarına başlayacaklarını kaydetti.

Yalçın, “Bunun için yönetim kurulumuza çok değerli bir ismi getirdik. Sayın Selim Güsar sayesinde kısa zamanda yurt dışı operasyonlarımıza başlayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Türkiye’deki işlem hacimlerini 2023’te bir önceki yıla göre 5 kat artırmayı planladıklarının bilgisini veren Yalçın, “Bu büyümemizi özellikle B2B alandaki tecrübemizi daha çok firmaya aktaracağız. Şu an hayata geçirdiğimiz projeler ile büyüme ivmemiz hız kazandı. Banka hareketleri, DBS (Doğrudan Borçlanma Sistemi) ve bayi distribütör tahsilatlarının tek bir ekrandan yönetilmesi ve ERP’lerle tam entegrasyon sağlamamız sayesinde bu büyümemiz her sektörden talep görmekte bu da büyümemize hız katıyor.” ifadelerini kullandı. 

Tek panelden ulaşılabilirlik

Türkiye’de üretilen finansal teknolojilerin globalde rekabetçi halde olduğu bilgisini paylaşan Umut Yalçın, 2023 yılında Türkiye’den birçok finansal teknoloji şirketinin global arenada rekabete gireceğini ve adlarından söz ettireceğini kaydetti.  

“Bütün hedefimiz de Bakiyem Ödeme Teknolojilerinin bu Türk Finansal Teknoloji firmalarının arasında yer almasını sağlamak” diyen Umut Yalçın, 2023 yılında ki en önemli projelerinin Global Bakiyem ürünü olduğu bilgisini paylaştı.

Yalçın, şöyle devam etti: “Dünyadaki birçok ödeme altyapısını tek bir ekrandan yönetilmesini sağlayacak Global Bakiyem ürünü bizim en büyük heyecan duyduğumuz projelerimiz arasında yer alıyor. Ayrıca Türkiye’deki, bütün banka sanal poslarına da Bakiyem müşterileri tek bir panelden ulaşabiliyor olacak.”

2023 yılında yeni bir yatırım turuna çıkacaklarını anlatan Yalçın, “Bu yatırım turu ile hem Saha ve operasyon ekibimizi büyüteceğiz ayrıca yurt dışı operasyonlarımızı oluşturmak için kaynak oluşturacağız. Bu yatırım turu ile Bakiyemi global arenada görüyor olacaksınız.” dedi. 

Toplam 5 ödül aldı

IDC Türkiye CIO Awards 2020’de Yılın Çalışma Tesisleri Projesi kategorisinde ikincilik, SAAS kategorisinde üçüncülük ve Dijital dönüşüm kategorisinde de üçüncülük ödülü alan Saha Bakiyem, IDC Türkiye Cloud 2021’de de Bulut Geçişi kategorisinde ikincilik ödülüne layık görülmüştü. 2020’den beri aralıksız IDC tarafından ödüllendirilen şirket, 2022’de de geleneği bozmadı. Şirket ABD merkezli pazar araştırmaları şirketi International Data Corporation’ın (IDC) düzenlediği IDC Türkiye Finans Teknolojileri Ödülleri’nde Saha Bakiyem FSI-Merchant Partnerships kategorisinde üçüncülük ödülünü aldı. Böylece ödül sayısını 5’e çıkarmayı başardı. 

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *