Türkiye genelinde bağımsız sanatçıları sanat severlerle buluşturan Trendyol Sanat, zaman ve mekân sınırlarını kaldırarak, sanatı her an, herkes için ulaşılabilir kılmaya devam ediyor. Trendyol Sanat, bu ay BASE iş birliğiyle farklı disiplinlerden 7 genç ve yetenekli sanatçının işlerini BASELECTED seçkisiyle sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Sanatseverler, geleneksel Türk sanatlarından heykele uzanan geniş yelpazede özgün ve ilham veren işleri Trendyol Sanat üzerinden kolaylıkla satın alabilecekler.
Günlük 15 milyonun üzerinde ziyaretçiyle sahip olduğu etkiyi toplumsal faydaya dönüştürmek için sorumluluk üstlenen Trendyol, dijital sanat platformu Trendyol Sanat üzerinden geniş kitleleri sanatla buluşturmak amacıyla farklı iş birlikleri yapmaya devam ediyor. Profesyonel sanat hayatına adım atan genç sanatçılara verdiği destekle Türkiye’nin gelecek sanatçı nesline ışık tutan BASE iş birliği sayesinde, Trendyol Sanat’ta satışa sunulan seçkilere bir yenisi daha eklendi: BASELECTED.
BASELECTED, Türkiye’nin yeni mezun genç sanatçı adaylarını aynı çatı altında bir araya getiren BASE’in ilk 7 edisyonunda yer almış 7 sanatçının güncel üretimlerinden bir seçki sunuyor. Bu seçki, aynı zamanda sanat üretiminde sürekliliğin, motivasyonun, direncin, kararlılığın ve üretim arzusunun bir göstergesi.
Trendyol Sanat, farklı disiplinlerde üretimlerine devam eden BASE sanatçıları Emre Evcimen, Fatma Tuzluca , Funda Yalçın , Meslina Tut , Mustafa Mutlu , Seda Boy ve Veysel Daşçı’nın eserlerini BASELECTED seçkisinde sanatseverlerle buluşturuyor. Seçkide; geleneksel Türk sanatları, resim, seramik, dijital baskı, heykel ve nakış gibi farklı disiplinlerden eserler yer alıyor.
Sanatçılar için eserlerini sergileyebilecekleri yeni bir alan yaratan Trendyol, sanatseverlerin de yeni sanatçıları keşfedilebilmelerine, eserleri yakından inceleyebilmelerine imkân tanıyor. Trendyol Sanat ile 150’den fazla sanatçının bine yakın eserine Trendyol mobil uygulamasından ve ve internet sitesinden ulaşılabiliyor. Trendyol Sanat, sanatçıların resim, baskı, gravür, fotoğraf, heykel, cam, seramik, illüstrasyon ve grafik alanlarında eserlerine ev sahipliği yapıyor.
Sanatçılar Hakkında
Veysel Daşçı – Nakış
1995 doğumlu Veysel Daşçı, Kahramanmaraş’ta resim öğretmeni olarak çalışıyor ve BASELECTED seçkisinde tuval üzerine nakış işleme eserleriyle yer alıyor. Daşçı’nın nakış tekniği kullanarak ürettiği çağdaş işler, geleneksel formu yeniden canlandırıyor ve betimlemede malzemenin sınırlarını zorlayarak geçmiş ve gelecek arasında bağ kuruyor. Yaşam, şehir ve tarımsal üretim gibi temel insani kaygılar, Daşçı’nın eserlerinde konu başlığı olarak göze çarpıyor.
Seda Boy – Seramik
1991 doğumlu Seda Boy’un lisans eğitimi Seramik ve Cam Tasarımı üzerine. BASELECTED seçkisinde seramik kaset tasarımlarıyla yer alan Boy, bu kasetleri hafızanın izlerini taşıyan sanat eserlerine dönüştürüyor. Sanatçının “Hafıza Kasetleri”, geçmişin sesini ve görüntüsünü bugüne taşıyan kapılar olarak konumlanıyor ve seramik malzemenin aynı anda hem kırılgan hem de sağlam yapısına referansla hafızanın hem hassaslığını hem de gücünü temsil ediyor. Eserler, izleyiciye hafızanın derinliklerine yolculuk etme ve insanlığın kolektif anılarını keşfetme fırsatı sunuyor.
Mustafa Mutlu – Dijital Baskı
1993 doğumlu Mustafa Mutlu, resim öğretmenliği bölümünde lisansını tamamladıktan sonra grafik alanında uzmanlaşmaya yöneldi ve dijital sanat konulu teziyle yüksek lisans derecesi aldı. BASELECTED seçkisine dijital baskı eserleriyle katılan Mutlu, ulusal ve uluslararası yarışmalarda kazandığı ödüllerle dikkatleri üzerine çekiyor. Sanatçının eserleri, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı da dahil olmak üzere pek çok özel koleksiyonda kendilerine yer buluyor.
Meslina Tut – Seramik
1998 yılında dünyaya gelen Meslina Tut, disiplinler arası bir sanat anlayışına sahip. Malzemenin öğreticiliğine ve sanatın diline güvenen Tut, lisansını seramik alanında tamamladı. Henüz 2021 yılında mezun olan genç sanatçı, BASELECTED seçkisine kadın bedenini konu alan seramik figürleriyle dahil oluyor.
Funda Yalçın – Resim
1993’te dünyaya gelen Funda Yalçın, lisansını resim bölümünde tamamladıktan sonra aynı bölümden yüksek lisans derecesi aldı. BASELECTED seçkisinde figürsüz mekânları betimleyen işleriyle yer alan Yalçın, kendi ifade biçimiyle bir araya getirdiği kurgusal mekânları aidiyet/aidiyetsizlik kavramları çerçevesinde resmediyor. Yalçın, ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok serginin favori ressamlarından biri olarak dikkat çekiyor.
Fatma Tuzluca – Geleneksel Türk Sanatları
1996 doğumlu Fatma Tuzluca, Geleneksel Türk Sanatları alanında aldığı lisans eğitimini tekstil sanatına yönelterek çalışmalarına bu yönde devam etti. Bir tasarımcı-sanatçı olarak daima yeni ifade ve anlatım biçimleri bulmaya açık olan Tuzluca, BASELECTED seçkisinde “tuft dokuma” tekniğiyle üretilmiş işleriyle yer alıyor.
Emre Evcimen – Heykel
1994 doğumlu Emre Evcimen, lisansını heykel bölümünde tamamladı. Çalışmalarında dış koşulların gerçekliği ile beklentilerimiz arasındaki uyumsuzluğu araştıran Evcimen, BASELECTED’a özel eserinde bu uyumsuzluğu doğrudan ortaya koyan yalın bir ifade biçimini hayata geçiriyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Bir Cevap Yaz