«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. Başkan Aktaş: “Otomotivde başka bir lige çıkacağız”

Başkan Aktaş: “Otomotivde başka bir lige çıkacağız”

Başkan Aktaş: “Otomotivde başka bir lige çıkacağız”

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’un, Bursa’nın Gemlik ilçesindeki fabrikasının açılış törenine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu ana tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Başkan Aktaş, TOGG’un Bursa adına da ciddi yansımalarının olduğunu, yan sanayide büyük bir dönüşüm başladığını dile getirerek, şunları kaydetti:

 “Bursa aslında otomotiv kültürü olan bir şehir. 3 önemli markayı bağrında barındıran bir şehir. Ama özellikle yerli, milli ve elektrikli otomobille beraber sürecin ülke lehine başka bir boyuta evrildiğini de  buradan görüyorum.”

Mart 2018’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile külliyede Bursa’ya dair yaklaşık 1 saatlik bir görüşme yaptığını ve görüşmede TOGG’un inşa edildiğini alanın da gündeme geldiğini hatırlatan Başkan Aktaş, “Yüksek teknolojili sanayi ve katma değeri yüksek üretimle alakalı bazı atıl alanlardan bahsetmiştim. Biri de burasıydı. Denize sıfır ama etrafı sanayilerle, serbest bölge ile sarılı bir alan. Burada 4 bin 100 dönüm alan vardı.” dedi.

Başkan Aktaş, üretim için Gemlik’te karar kılındığını ve henüz 2 yılı aşkın bir süreçte fabrikanın açılıyor olmasının gurur verici olduğunu aktararak, “Bu Cumhurbaşkanımızın, Bakanımızın ve bu işe gönül vermiş iş insanlarımızın iradesidir. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her aşamasına destek verdik. Ağaçlandırmasından yol ve kavşaklarına, dere ıslahına kadar etraf çiçek gibi bezendi. Etrafı botanik park hüviyetinde.” diye konuştu.

TOGG’un bir çok otomotiv firmalarıyla alakalı yeni değişim ve dönüşümleri tetikleyeceğini söyleyen Başkan Aktaş, Türkiye’nin otomotiv ihracatında başka bir lige taşınacağını da sözlerine ekledi.

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *