«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. Başkan Soyer, 1. İYEK toplantısına ev sahipliği yaptı

Başkan Soyer, 1. İYEK toplantısına ev sahipliği yaptı

Başkan Soyer, 1

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yerel yönetimlerin yürüttüğü eğitim faaliyetlerinin koordinasyonu için 1. İzmir Yerel Yönetimler Eğitim Kurulu toplantısına ev sahipliği yaptı. İlçe belediye başkanları ve eğitim koordinatörlerinin katıldığı toplantı Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Toplantıda İzmir Yerel Yönetimler Eğitim Kurulu (İYEK) kurulması ve İYEK’in aldığı kararların uygulanmasını sağlayacak mekanizmanın oluşturulması kararı çıktı. Kurulda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim politikalarıyla ilgili sunumu Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar yaptı. Her ay toplanma kararı alan kurulun Şubat ayındaki toplantısı Kemalpaşa’da yapılacak.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Tunç Soyer, Finlandiya eğitim sisteminin başarısından söz ederek “1990’larda Finlandiya tarihinin en genç başkanının seçilmesiyle değişim başladı. Türkiye ile Finlandiya’nın o dönem kişi başı milli geliri hemen hemen aynıyken, yeni başkanla durum değişti. Çünkü eğitime ayrılan bütçe arttırıldı, fırsat eşitliği ilkesi benimsendi ve yepyeni bir anlayış ortaya çıktı. Bize eğitimin bir ülkenin kaderini nasıl değiştirdiğine en güzel örnek Finlandiya’dır” dedi.

İzmir’in tarihi boyunca ilklerin şehri olduğunu hatırlatan Başkan Soyer, “İzmir’in öncülüğü meselesi tam da bugün başka bir tarihi sorumluluk yüklüyor bize. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına girerken bu sorumluluğu omzumuzda hissetmeliyiz. Başka bir tarım, başka bir kentsel dönüşüm mümkün diyoruz. Neden? Çünkü Türkiye’nin içine düştüğü bu durum, yanlış kararların, yanlış siyasi tercihlerin sonucu. Tam da bu nedenle başka bir eğitim mümkün dememiz gerek” şeklinde konuştu.

İzmir’de başka bir eğitim modeli ortaya konulması gerektiğini ifade eden Başkan Soyer, “Yaşam boyu eğitim diye bir konu var. Geleceğin eğitiminin planlanması çok önemli. Bu koordinasyon kurulu sayesinde ilçelerin faaliyetleri bir yerde paylaşılacak. Ortaya yeni bir model koymalıyız. Bu sorumluluk sizlere düşüyor” dedi.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, emekli bir öğretmen olduğunu belirterek “Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki arkadaşlarla eğitim konusunda fark yaratmak için üç yıldan beri toplanıyoruz. Burada birlik olmaktan çok mutluyum. Emeklerimizin sonuçlarını bu kurul ile alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, kurulda öncelikli olarak okul öncesi eğitimle ilgili ortak bir uygulama kararı alınması gerektiğini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim Koordinatörü Aytekin Sözen de umut dolu bir gelecek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyerek “Eğitimin ve öğrenmenin sonu yok. İzmir iç ve dış göç alan bir yer. Toplum yapısı sürekli değişiyor. Daha dirençli ve gelişmiş bir kent olabilmemiz için kapsayıcı, güvenli, dirençli, adil bir eğitim şart” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *