«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. Başkan Soyer: “9 Eylül akşamı karanlığın içinden umut ışığını doğurduk”

Başkan Soyer: “9 Eylül akşamı karanlığın içinden umut ışığını doğurduk”

Başkan Soyer: “9 Eylül akşamı karanlığın içinden umut ışığını doğurduk”

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan “Sen Başla Bitiren Bulunur” isimli belgesel filminin galası Optimum AVM sinema salonunda yapıldı.

Galaya; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve eşi Deniz Arda, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve eşi Aylin Sandal, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları, daire başkanları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 99. yıl dönümünde 8 sinemada aynı anda ücretsiz gösterimi yapılan film izleyeciler tarafından alkışlandı.

“9 Eylül 2022 barışın ve kardeşliğin zaferi oldu”

Gala programında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül için “100 yıllık zafer onurumuzun asla sönmeyeceğini gördüğümüz bir ateşe dönüştüğü günün adıdır. Biz o akşam yalnızca İzmir’in kurtuluşuna yaraşır bir kutlama yapmadık. 9 Eylül akşamı karanlığın içinden umut ışığını doğurduk. İnsanlık ve Türkiye tarihinin en büyük görsel şölenlerinden birinin yaşandığı 9 Eylül 2022 barışın ve kardeşliğin zaferi oldu.” ifadelerini kullandı.

“Şehrimiz İzmir’e tüm kalbimle teşekkür ediyorum”

Başkan Soyer, umudu büyüten, bir arada, birlikte olmanın değerini gösteren şehrin belediye başkanı olmaktan daha büyük bir mutluluk ve gurur düşünemediğini söyleyerek, “O akşam hepimiz oradaydık, tüm İzmir oradaydı, Türkiye bizimleydi, dahası dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlarımızın yüreği de İzmir’de atıyordu.” dedi.

40 dakikalık film, tarihçi yazar Prof. Dr. Sinan Meydan, gazeteci yazar Yaşar Aksoy, sanatçı Sunay Akın ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in anlatımları, tarihsel görüntüler ve 180 dansçının Gündoğdu Meydanı’nda yaptığı arttırılmış gerçeklik destekli teatral gösteriden kesitlerle Kurtuluş Savaşı’nı anlatıyor.

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *