«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Burhaniye Belediyesi tarafından 18. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri Yapıldı

Burhaniye Belediyesi tarafından 18. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri Yapıldı

burhaniye-belediyesi-tarafindan-18-burhaniye-zeytin-ve-zeytinyagi-hasat-festivali-kapsaminda-duzenlenen-geleneksel-deve-guresleri-yapildi.jpg

Burhaniye Belediyesi tarafından 18. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında düzenlenen Geleneksel Deve Güreşlerindeki Number One -Taşçı Bey adlı develerin güreşi, DEGÜF tarafından “Türkiye’de Sezonun En İyi Güreşi” seçildi.

Burhaniye’de geleneksel olarak, her yıl Ocak ayında yapılan Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri bu yıl da binlerce güreşseveri Burhaniye’ye çekmişti. 

Asırlık bir kültür olan deve güreşleri için Başkan Deveciler konuşmasında, “Burhaniye Belediyesi olarak göreve geldiğimizde en iyi güreşi biz yapacağız diye söz verdik. Bu kültürü yaşatıyoruz, yaşatacağız da. Deve güreşlerinin en iyisini, en güzelini Burhaniye’de yapacağız” demişti.

Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonunun (DEGÜF) yaptığı anket sonucunda, Burhaniye Deve Güreşlerinde arenaya çıkan Number One – Taşçı Bey adlı develerin güreşleri, Türkiye genelindeki güreşseverler ile yapılan anket sonucunda Türkiye’de Sezonun En İyi Güreşi olarak seçildi.

Deve Güreşleri kültürünü yaşatan bir belediye olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Başta DEGÜF olmak üzere, deve güreşi kültürümüzü yaşatmak için emek veren Meclis Üyelerimiz, Tertip Komitesi ve Burhaniye Deveciler Derneği’ne teşekkür ederim” dedi.
 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *