«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Cep Telefonu Resetleme Nasıl Yapılır?

Cep Telefonu Resetleme Nasıl Yapılır?

Cep Telefonu Resetleme Nasıl Yapılır?

Yavaşlama sorunlarını ortadan kaldırmak için tercih ettiğiniz cep telefonu resetleme nasıl yapılır? Günümüzde cep telefonu kullanıcılarının çeşitli sebeplerden dolayı yapmak istedikleri resetleme sıfırlama işlemi için sırasıyla izlemeniz gereken birkaç adım bulunmaktadır.

İki sıfırlama yöntemi vardır: cep telefonunuz aracılığıyla hard ve soft yani doanım ve yazılım ile sıfırlamadır. Akıllı telefonlar dijital dünyada hayati bir ihtiyaç haline geldi ve zaman zaman sıfırlanmayı gerektiriyor. İşte Android ve iOS işletim sistemine sahip akıllı cihazların sıfırlama işlemine nasıl başvurabileceği konusuna gelelim.

Telefon sıfırlama (fabrika ayarlarına sıfırlama olarak da bilinir), telefonunuzu satmak veya yazılım sorunları yaşamak gibi çeşitli nedenlerle gerçekleştirilebilir. Tüm verilerinizi ve ayarlarınızı silecektir, bu nedenle sıfırlamadan önce verilerinizi yedeklemeniz önemle tavsiye edilir.

Cep Telefonu Resetleme Neden Yapılır?

Sorunun ciddiyetine bağlı olarak telefonunuzu sıfırlamanın farklı yolları vardır. iPhone ve Android telefonlara format atma, akıllı cihazların yavaşlama sorununu çözmek için özel olarak geliştirilmiştir. İki farklı uygulama yöntemi vardır: hard ve soft formatlama.

Soft Resetleme

Birçok kullanıcının çok iyi bildiği gibi Soft resetleme-yazılım sıfırlama işlemi, fabrika ayarlarına sıfırlama yöntemi olarak tanımlanmaktadır. Bu yöntem, sıklıkla yavaşlama sorunuyla karşılaşan akıllı telefonlarda tercih ediliyor ve güç tuşu ile ses kısma tuşuna aynı anda basılarak uygulanıyor. Soft-Yazılım sıfırlaması, cihazınızdaki hiçbir veriyi silmeyen bir sıfırlamadır. Genellikle yanıt vermeyen uygulama veya yavaş cihaz gibi küçük yazılım sorunlarını düzeltmek için kullanılır.

Hard Resetleme

Hard Resetleme-Donanımdan sıfırlama, virüs bulaşmış akıllı telefonlar için daha kapsamlı bir sıfırlama yöntemidir. Tüm verilerinizi ve ayarlarınızı silecektir, bu nedenle yalnızca son çare olarak bu yöntem kullanılmalıdır. Donanımdan sıfırlama genellikle, düzgün şekilde önyükleme yapmayan bir cihaz veya kötü amaçlı yazılım bulaşmış bir cihaz gibi büyük yazılım sorunlarını düzeltmek için kullanılır.

Cep Telefonu Hard Resetleme Nasıl Yapılır?

Virüs bulaşmış bir telefonda hard reset-donanım sıfırlaması gerçekleştirmek için gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

  • Telefon kapalı tutularak güç ve ses açma tuşuna basılmalıdır.
  • Karşınıza çıkan ekranda Wipe Data veya Factory Reset sekmesine tıklamanız gerekiyor.
  • En son olarak güç tuşu ile seçeneği onayladıktan sonra cihazın yeniden açılması ile birlikte hard reset işlemi tamamlanıyor.

iPhone Format Atma Nasıl Yapılır?

iPhone telefon tamamen nasıl sıfırlanır? iOS işletim sistemine sahip iPhone cihazlar için format atma işlemi şöyle uygulanıyor:

  • Ses açma tuşuna basabilirsiniz. Ardından sırasıyla ses kısma tuşuna basın ve bırakın.
  • Karşınıza çıkan ekranda yan tuşa basılı tutabilirsiniz.
  • Son olarak Apple logosunu gördüğünüz an tuşu bırakabilirsiniz.

Sırası ile bu işlemleri uygulayarak iPhone cihazlardaki hard resetleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Fuarteknoloji.com telefon servisi sundu.

 

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *