«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Çin: “Asya Pasifik, büyük devletlerin güç mücadelesi sahası olmamalı”

Çin: “Asya Pasifik, büyük devletlerin güç mücadelesi sahası olmamalı”

Çin: "Asya Pasifik, büyük devletlerin güç mücadelesi sahası olmamalı"

Çin Dışişleri Bakanlığı, Asya Pasifik bölgesinin büyük devletlerin güç mücadelesi sahası olmak yerine, iş birliği ve kalkınmanın gözdesi olması gerektiğini açıkladı.

ABD, Japonya ve Güney Kore liderleri, Kamboçya’da bir araya gelerek ortak bir bildiriyi yayımladı. Bildiride, Asya-Pasifik’teki mevcut durumun tek taraflı olarak değiştirilmesine karşı çıkıldığına ve Taiwan boğazındaki barış ve istikrarın güvence altına alınacağına vurgu yapıldı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, bugün Beijing’de düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, bildiriyi değerlendirdi.

Sözcü Mao Ning, Asya Pasifik bölgesinin büyük devletlerin güç mücadelesi sahası olmak yerine, iş birliği ve kalkınmanın gözdesi olması gerektiğini dile getirdi. Mao Ning, ilgili ülkelerin çağın ana eğilimine ayak uydurup, “Soğuk Savaş” zihniyetinden vazgeçerek, blok siyasetini durdurmaları, Asya Pasifik bölgesinde barış ve istikrarı olumsuz şekilde etkilememeleri çağrısında bulundu.

Mao Ning, “İlgili ülkeler Taiwan boğazında barış ve istikrarı içtenlikle korumak istiyorsa, Tek Çin ilkesine sadık kalmalı, Çin tarafıyla birlikte ‘Taiwan’ın bağımsızlığına’ karşı çıkmalıdır.” diye konuştu.  

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *