«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. “Çin, BM’in barışı koruma misyonu için kritik bir güçtür”

“Çin, BM’in barışı koruma misyonu için kritik bir güçtür”

“Çin, BM’in barışı koruma misyonu için kritik bir güçtür”

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’in Birleşmiş Milletler’in (BM) barışı koruma misyonu için kritik bir güç olduğunu söyledi.

Sözcü, günlük basın toplantısında, Çin tarafından barışı korumak amacıyla sekizinci grup olarak Güney Sudan’a gönderilen piyade taburuna mensup 700 subay ve askerle Abyei’ye ikinci grup olarak gönderilen helikopter birliğine mensup 86 subay ve askerin BM Barış Madalyası’na layık görüldüğü haberini değerlendirdi.

Sözcü, “Güney Sudan’a ve Abyei’ye gönderilen Çin’in Barış Gücü Birliği, geçen yılın aralık ve kasım aylarında ilgili bölgelerde konuşlandırılmasından bu yana, 400’den fazla barışı koruma misyonunu tamamladı. Çin’in Barış Gücü Birliği, yerel halktan büyük takdir gördü ve somut hareketleriyle Çin’in dünya barışını savunma sorumluluğunu yerine getirdi. BM Barış Madalyası, uluslararası toplumun Çin’in Barış Gücü’ne yönelik tam onayını simgeliyor.” dedi.

BM Şartı’nın amacı ve ilkelerini savunma, dünya barışını ilerletme ve insanlığın kader ortaklığı oluşumunu hızlandırmanın, Çin’in BM’nin barışı koruma misyonuna katılımının asıl gayesi ve görevi olduğuna dikkat çeken Wang Wenbin, “Gerçek anlamdaki çok taraflılığı yerine getirerek, somut eylemlerle dünya barışını inşa etmeye, küresel kalkınmaya katkılarda bulunmaya ve uluslararası düzeni savunmaya devam edeceğiz. Çin, küresel barış açığını kapatmak ve küresel tehditleri göğüslemek için plan ve güç sağlamaya hazır.” diye konuştu.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *