«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan salgınla mücadele açıklaması

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan salgınla mücadele açıklaması

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan salgınla mücadele açıklaması

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mao Ning, günlük basın toplantısında, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Çin’in Covid-19’la uygun bir şekilde mücadele etme çağrısı hakkında değerlendirme yaptı.

Mao Ning, salgının ortaya çıkmasından bu yana geçen üç yılda Çin hükümetinin, “halkın üstünlüğü” ve “can üstünlüğü” ilkesine bağlı kalarak, ülkenin kendine özgü durumundan hareket ettiğini ve halkın çıkarlarına uygun salgınla mücadele politikasını izlediğini hatırlattı. 

Mao, geçen üç yılda Çin’in salgın önleme politikasının halkın can güvenliğini ve sağlığını azami bir şekilde korurken, salgının ekonomik ve sosyal gelişmeler üzerindeki etkilerini en aza indirdiğini, salgının bilimsel olarak tanınması, aşı ve ilaçların araştırılması ve geliştirilmesi ile tüm halkın aşılama oranının arttırılması için zaman kazandırdığını, en az hasar ile en iyi etki elde etme hedefine ulaşıldığını belirtti.

Salgın durumunda yaşanan yeni değişikliklere göre Çin’in salgın önleme ve kontrol önlemlerini sürekli iyileştirdiğine, böylece salgın önleme ile ekonomik ve sosyal kalkınmayı koordineli olarak gerçekleştirdiğine işaret eden Mao, tüm Çin halkının ortak çabaları sonucunda ekonomi ve toplumun istikrarlı ve düzenli olarak gelişeceğine inandıklarını ifade etti.

Mao, Çin’in uluslararası toplumla dayanışma ve işbirliğini güçlendirerek, salgınla ortaklaşa mücadele etmeye, halkın can ve sağlığını korumaya, dünya ekonomisinin toparlanıp sağlıklı büyümesini ilerletmeye hazır olduğunu vurguladı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *