«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Çin, İran nükleer sorununun siyasi çözümü için çaba göstermeye devam edecek

Çin, İran nükleer sorununun siyasi çözümü için çaba göstermeye devam edecek

Çin, İran nükleer sorununun siyasi çözümü için çaba göstermeye devam edecek

Çin Dışişleri Bakanlığı, İran nükleer sorununa dair tarafları diyalog ve müzakereye devam ederek nükleer anlaşmanın yeniden tam anlamıyla uygulanması için diplomatik çaba harcamaya çağırdıklarını açıkladı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın (KOEP) yeniden tam anlamıyla uygulanmasını ele aldıklarını belirtti. Abdullahiyan, nükleer anlaşmanın yeniden tam anlamıyla uygulanması için İran’ın fırsat penceresini açtığını ancak pencerenin her zaman açık olmayacağını kaydetti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning bugün düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili yaptığı konuşmada, halihazırda KOEP’in yeniden tam anlamıyla uygulanmasını hedefleyen müzakerelerin son aşamaya girdiğine işaret etti. Mevcut durumun karmaşık olduğunun altını çizen Çinli sözcü, ancak tarafların anlaşmaya varma noktasında ümidin var olduğunu belirtti.

Sözcü, tarafları diyalog ve müzakere yollarıyla nükleer anlaşmanın yeniden tam anlamıyla uygulanması için diplomatik çaba harcamaya çağırdı.

Çinli sözcü, İran nükleer sorununun diplomatik yollarla çözülmesi, uluslararası nükleer silahların yayılmasını önleme sisteminin korunması ve Ortadoğu bölgesinde barış ile istikrarın sağlanması için Çin’in taraflarla beraber çaba harcamaya devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *