«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Çin: “Kuşak ve Yol, uluslararası işbirliğinin yeni modelini yarattı”

Çin: “Kuşak ve Yol, uluslararası işbirliğinin yeni modelini yarattı”

Çin: "Kuşak ve Yol, uluslararası işbirliğinin yeni modelini yarattı"

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, günlük basın toplantısında, Kuşak ve Yol inisiyatifinin, jeopolitik oyunların eski düşüncesinin ötesine geçerek uluslararası işbirliği için yeni bir model yarattığını belirtti.

Wang Wenbin, Çin’in tüm tarafların Kuşak ve Yol inşasına katılmasına açık tutum sergilediğini, Kuşak ve Yol’un ilgili ülkelerin altyapı tesis inşasına dair inisiyatifleriyle kenetlenmesine de önem verdiğini, dünyaya daha çok nitelikli kamu ürününü sağlamaya çalıştığını belirtti.

COVID-19 salgınına rağmen Kuşak ve Yol çerçevesindeki işbirliğinin durmadığına, aksine büyük esneklik ve dinamizm gösterdiğine dikkat çeken Wang, “Ağustos ayı sonu itibarıyla Çin ile Kuşak ve Yol güzergahındaki ülkeler arasındaki toplam mal ticareti hacmi, 12 trilyon ABD Doları’nı buldu. Çin’den bu ülkelere yönelik finans dışı doğrudan yatırımlar, 140 milyar ABD Doları’nı aştı. 2021 sonu itibarıyla Çinli şirketlerin Kuşak ve Yol inşasına katılan ülkelerde kurduğu ekonomik ve ticari işbirliği bölgelerine yaptığı yatırım 43 milyar ABD Doları’nı geçti. 340 bin istihdam yaratıldı.” ifadelerini kullandı.

Wang, Çin’in işbirliği ortaklarıyla birlikte Kuşak ve Yol’un yüksek nitelikli gelişmesini ilerletmeye ve tüm ülkelerin ortak kalkınmasına daha fazla katkı sağlamaya hazır olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *