«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Çin: Salgın yönetimini gevşetmek, salgına göz yummak değil

Çin: Salgın yönetimini gevşetmek, salgına göz yummak değil

Çin: Salgın yönetimini gevşetmek, salgına göz yummak değil

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’nda düzenlenen basın toplantısında yetkililer ve uzmanlar, yeni korona virüs enfeksiyonunun yönetim düzeyinin indirilmesi hakkında bilgi verdi ve soruları yanıtladı.

Komisyon Başkan Yardımcısı Li Bin, salgın hastalığın özelliği, insan üzerindeki etkisi, salgın durum ve mücadele çalışmalarına dair koşulların karşılanması nedeniyle, salgının öneminin indirildiğini belirtti.

Li, “Son 3 yılda uygulanan sıkı yönetim sayesinde Çin, dünyanın birçok bölgesini etkileyen 5 dalga salgını atlattı ve patojenliği güçlü olan orjinal suş ve varyant suşların yayılmasını önledi, ağır vakalar ve ölüm azaltıldı, aşı ve ilaçların araştırma ve geliştirme çalışması, ayrıca tıbbi malzemelerin hazırlanmasına zaman kazandırıldı, halkın can güvenliği azami derecede korundu.” diye konuştu.

Salgın ve suşların varyantı durumuna göre Omicron’un küresel çapta yaygın olan bir suş haline geldiğini hatırlatan yetkili Li Bin, enfekte olanların sayısı fazla olmasına rağmen ağır vaka ve ölüm oranının düşük olduğuna dikkat çekti.

Li, Çin’de aşılanmanın çok yaygın ve halkın sağlık koruma bilincinin yüksek olduğunu söyledi. Üstelik, kademeli tıbbi tedavi sistemi, taban sağlık birimlerinin tedavi yeteneğinin artırılması, ağır vakalara yönelik yatak, ICU ve diğer cihazlarının hazırlanması, etkili ilaçların seçilmesi gibi tedbirler sayesinde Çin’deki salgın önleme ve kontrol gücü yükseliyor.

Li Bin, önümüzdeki günlerde vatandaşların sağlığının korunması ve ağır vakaların önlenmesine özen gösterileceğini açıkladı. Li, salgın yönetiminin gevşetilmesinin salgına göz yumularak gerekli tedbirlerin kaldırılacağı anlamına gelmediğini, aksine halkın ilaç ihtiyacını karşılamak, yaşlı ve çocuk gibi kritik grupları korumak, kırsal kesimlerdeki mücadele çalışmasını güçlendirmek için harekete geçtiklerini dile getirdi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *