«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Çin tarzı modernleşme dünya barışı ve istikrarına güçlü destek sağlayacak

Çin tarzı modernleşme dünya barışı ve istikrarına güçlü destek sağlayacak

Çin tarzı modernleşme dünya barışı ve istikrarına güçlü destek sağlayacak

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin tarzı modernleşmenin dünya barışı ve istikrarına güçlü destek sağlayacağını belirtti.

Çin Medya Grubu’na bağlı Çin Global Televizyon Ağı (CGTN) Düşünce Kuruluşu tarafından yapılan “Yeni Yolculukta Çin” başlıklı ankete katılan 30 yaşın altındaki 4 bin 700 gencin yüzde 84,7’si, bir ülkenin kalkınma yolunun o ülkenin somut şartlarına uyması gerektiğini ve tüm dünya ülkelerine uyan tek bir modernleşme tarzı bulunmadığı görüşünü ifade etti. Ankete katılan 30 ülkeden gençler aynı zamanda Çin tarzı modernleşmeyi olumlu olarak görüyor.

Sözcü Wang Wenbin bugün düzenlenen basın toplantısında söz konusu anketin sonucunu değerlendirdi.

Wang Wenbin, bazı Batılı ülkelerin savaş, sömürgeleştirme, yağmalama gibi yollarla modernleşmesinin aksine Çin’in barışçıl kalkınma yolunu seçtiğini ve tarihin doğru tarafında kararlılıkla kalacağını söyledi. Wang, Çin’in kendi kalkınmayı hızlandırırken, dünya barışı ve kalkınmasının hızlandırılmasına da önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Wang Wenbin, Çin tarzı modernleşmenin dünyanın barış ve istikrarına güçlü destek sağlaycağını ve Çin’in ne kadar gelişirse gelişsin, asla ve asla hegemonya arayışında veya yayılmacı olmayacağını dile getirdi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *