«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. “Çin’in ekonomik ve sosyal canlılığı, dünyaya daha büyük fırsatlar getirecek”

“Çin’in ekonomik ve sosyal canlılığı, dünyaya daha büyük fırsatlar getirecek”

"Çin'in ekonomik ve sosyal canlılığı, dünyaya daha büyük fırsatlar getirecek"

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’in ekonomik ve sosyal canlılığının daha da arttırılacağını, böylece dünya ülkelerine daha büyük fırsatların sağlanacağını belirtti.

Son zamanlarda bazı Batılı basınlarda, Çin’deki salgının uluslararası endüstri zinciri ve tedarik zincirinin istikrarını etkileyerek, dünya ekonomisinin toparlanmasını engelleyeceğine dair haberler yer alıyor.

Wang Wenbin, günlük basın toplantısında ilgili haberlere yanıt verirken, söz konusu iddianın gerçeklerin tam tersi olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz üç sene boyunca Çin ekonomisinin her yıl ortalama olarak yüzde 4,5 oranda büyüdüğüne, bu oranın dünya ortalamasından çok daha yüksek olduğuna dikkat çeken Wang, Çin hükümetinin salgın tedbirlerini optimize etmesinden sonra, Dünya Ticaret Örgütü ve Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Teşkilatı dahil uluslararası örgütlerden yetkililerin Çin’in ekonomik kalkınma beklentileri konusunda iyimser olduklarını ve Çin’in salgın kontrolündeki yeni düzenlemelerinin dünya ekonomisinin toparlanması ve kalkınmasına destek vereceğini düşündüklerini belirtti.

Sözcü, “Şu an, Çin’de salgın durumu genel olarak iyileşiyor. Ülkenin birçok bölgesinde salgının en canlı olduğu dönem artık geride kaldı. Üretim ve yaşam hızlı bir şekilde normale dönüyor. Taleplerin artması ve politikaların etkilerinin görülmesiyle birlikte, Çin’in ekonomik ve sosyal canlılığı daha da arttırılacak, böylece dünya ülkelerine daha büyük fırsatlar sağlanacak.” dedi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *