«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. ÇKP’nin yeni dönem liderlik grubunun Yan’an ziyareti dünyaya nasıl bir mesaj yolluyor?

ÇKP’nin yeni dönem liderlik grubunun Yan’an ziyareti dünyaya nasıl bir mesaj yolluyor?

ÇKP’nin yeni dönem liderlik grubunun Yan’an ziyareti dünyaya nasıl bir mesaj yolluyor?

Çin Komünist Partisi 20. Merkez Komitesi Genel Sekreterliğine seçilen Xi Jinping, dün ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu’nun daimi üyeleriyle birlikte, Shaanxi eyaletine bağlı Yan’an kentinde incelemelerde bulundu. Yan’an kenti, “Çin devriminin kutsal yeri” ve “yeni Çin’in beşiği” olarak adlandırılıyor. ÇKP’nin yeni dönem liderlik grubunun ÇKP 20. Ulusal Kongresi’nin sona ermesinin üzerinden daha bir hafta geçmeden bu kenti ziyaret etmesi dünyaya nasıl bir mesaj yolladı?

Xi Jinping, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada bu soruya yanıt verdi. Xi, “Benim bu kez ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu’nun daimi üyeleriyle birlikte Yan’anı ziyaret etmem, ÇKP’nin  yeni dönem liderlik grubunun Yan’an döneminde oluşturulan seçkin devrim gelenekleriyle çalışma kurallarını devam ettirip geliştirme kararlılığını dünyaya ilan etmeyi amaçlıyor. ” diye konuştu.

Nitekim, 1935-1948 döneminde ÇKP Merkez Komitesi ve Mao Zedong gibi eski nesil devrimciler, Yan’an’da Kuomintang gericileriyle 13 yıl mücadele etmişti. Xi Jinping son incelemelerinde, ÇKP 7. Ulusal Kongresi’nin düzenlendiği yeri ve Mao Zedong gibi eski nesil devrimcilerin kaldıkları yerleri ziyaret etti.

Yan’an döneminde ÇKP, halka canla başla hizmet etme yönündeki temel görevini Parti Tüzüğü’ne dahil etti. ÇKP 19. Merkez Komitesi 6. Genel Kurul Toplantısı’nda ise ÇKP’nin yüzyıllık mücadelenin başarılı deneyimlerinden biri de “halkın çıkarlarını en üstte tutmak” olarak özetlendi. Xi Jinping, ÇKP 20. Ulusal Kongresi’ne sunduğu raporda da bu deneyime bir kez daha vurgu yaptı.

Xi Jinping, Yan’an ziyaretinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 “Maddi yaşamlarımız ne kadar zengin olursa olsun, kendi gücüne dayanarak mücadele etme ve zorluklara boyun eğmeme ruhundan vazgeçmemeliyiz. Partiyi yapılandırmanın ulu ruhu ile Yan’an ruhunu yaygınlaştırmak için yoğun çaba harcayacağız, böylece ÇKP 20. Ulusal Kongresi’nde ileri sürülen hedeflere kavuşma yolunda hiç şaşmadan ilerleyeceğiz.”     

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *