«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya’ya hareketi öncesi basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya’ya hareketi öncesi basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'ya hareketi öncesi basın toplantısı düzenledi

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye’yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları işe yaramayacaktır. Tüm unsurlar ortaya çıkarılarak failler cezalandırılacak. İstanbul Valiliğinden aldığımız bilgilere göre, 6 vatandaşımız vefat etmiştir. Son bilgilere göre 53 vatandaşımız yaralandı.

Burada bir terör kokusu var. Bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında tespitler var. Kamera incelemeleri devam ediyor. İnceleme sonunda nihai kararı vereceğiz.

Karadeniz’de tahıl koridoru girişimi hayata geçirdik. Sürecin devam etmesi için gayretlerimizi sürdürürken tahılın başta Afrika olmak üzere ihtiyacı olan ülkere ulaştırmaya çalışıyoruz.

Salgın döneminde yaşananlar yetersizlikler ve adaletsizleri gözler önüne serdi. Asgari sağlık hizmetini alamayan birçok ülkede sorunlar baş gösterdi. Sağlık sistemine yaptığımız yatırımlarla bunun neticilerini görmüş olduk.

Dijital dönüşüm konusunda da bu sene kapsayıcılık teması öne çıkıyor. Ülkemizin elektronik devlet ve dijital dönüşüm başarılarını muhataplarımızla paylaşacağız. Zirve kapsamında liderlerle de ikili görüşmeler yapacağız.

Bali’de düzenlenecek 17. G20 Liderler Zirvesi’ne gitmek için yola çıkıyoruz. Koronavirüs salgını ve Rusya-Ukrayna Savaşı günlük hayatımızın ilk sırasına yerleşti. Antalya Bildirimizde diğer hususlarının yanı sıra gıda israfı konusuna dikkat çekmiştik. Aradan geçen sürede ülkemizin gündeme getirdiği konuların ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı.

Karadeniz’de tahıl koridoru girişimini ortaya koyduk. Tahılın başta Afrika olmak üzere en çok ihtiyacı olan ülkelere sevk edilmesi için çalışıyoruz. Türkiye’nin yaşanmakta olan enerji krizi konusunda anahtar ülke olduğunu hatırlatacağım.

Gelişmiş ülkelerin dahi bocaladığı salgın günlerinde son derece başarılı bir sınav verdik. G20 toplantılarında Türkiye’nin tecrübeleri konuları atılacak adımları ele alacağız.

Dijital dönüşümcülük konusunda da ülkemizin elektronik devlet ve dijital çözümde yakaladığı başarıyı ele alacağız

KKTC’nin özellikle Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olarak alınması önemli bir adımdır. Bunun altını güçlendireceğiz. 

Gerek Putin gerek sözcüleri açıklama yaptı. Türkiye’nin enerjide de bir hat olması konusunda da açıklama yapıldı. Atılacak adımlarla birlikte Türkiye, bir hat olarak doğalgaz dağıtımı, enerji dağıtımı gibi bunlarla beraber önümüzdeki ayın başlarında da Türkmenistan ziyaretinde de orada da bunları konuşacağız.”

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *