«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Cumhuriyetin ve Başkent Ankara'nın 100. yaşı kutlanıyor

Cumhuriyetin ve Başkent Ankara'nın 100. yaşı kutlanıyor

cumhuriyetin-ve-baskent-ankaranin-100-yasi-kutlaniyor.jpg

Çankaya Belediyesi ile Kavaklıderem Derneği ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı ortaklığıyla düzenlenen “Cumhuriyet 100 Yaşında” etkinlikleri başladı. Etkinlikler, Çankaya’nın birçok bölgesinde 29 Ekim’e kadar devam edecek.

 

ANKARA’NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 100. YILI KUTLANDI

Çankaya Belediyesi ile Kavaklıderem Derneği ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri 13 Ekim’de başladı. 29 Ekim’e kadar sürecek etkinlikler kapsamında mahalle şenlikleri, Cumhuriyet ve Milli Mücadele temalı resim sergileri, edebiyat söyleşileri, müze gezileri ve konserler gerçekleştirilecek. Program çerçevesinde etkinliklerin ilk adresi Karum oldu. Ankara’nın başkent oluşunun 100. yıldönümü kutlamasıyla başlayan etkinlikte Kavaklıdere Gönüllüsü ressamların sergisi ile açılış yapıldı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği serginin ardından Çankayalılar, TED Ankara Koleji Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisiyle keyifli vakit geçirdi. Program sonunda ise Ankara Çoksesli korosu Ankara ve Cumhuriyet temalı eserleri Başkentliler için söyledi.

KİTAPSEVERLER EDEBİYAT SÖYLEŞİSİNDE BULUŞTU

Programın ikinci günü olan 14 Ekim’de ise Çiğdem Mahallesi Hasan Ali Yücel Çankaya Evi’nde “Milli Mücadele ve Edebiyat Söyleşileri” başlıklı etkinlik düzenlendi. Turgut Özakman’ın “Şu Çılgın Türkler” kitabı üzerine gerçekleştirilen söyleşide Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Dilek Yalçın Çelik, İthaki Yayınları Editörü Bilal Acarözmen ve Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi son sınıf öğrencisi Gizem Karaoğlu’nun konuşmaları ve sunumları yer aldı. Çankayalı kitapseverlerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte Özakman’ın kitabı üzerinden Milli Mücadele dönemi ve günümüz edebiyat anlayışına etkileri değerlendirildi.

KUĞULU PARK ÇANKAYALILARLA ŞENLENDİ

Çankaya Belediyesi ev sahipliği ve Kavaklıderem Derneği katkılarıyla 15 Ekim’de Kuğulu Park Mahalle Şenliği düzenlendi. Etkinlikte ilk olarak Çankaya’nın sönmeyen yıldızları olarak adlandırılan ve 30 yılı aşkın süredir bölgede faaliyet gösteren işletme sahiplerine ödüller verildi. Daha sonra her yaştan Çankayalının eşlik ettiği Ceren Ay Lindy Hop Company ve Gülüm Pekcan Dans Okulu Gösterisi ile etkinlik renkli anlara sahne oldu. Programda çocuklar için de birçok etkinlik gerçekleşti. Kuğulu Park çim alanda boyama yapan minikler Tiyatro Pembe Kurbağa’nın çocuk tiyatrosu ile hem sanatla tanıştı hem de sosyalleşme imkanı buldu. Etkinlikte Grup Opsiyonel ve Rommers Rocks Grubu konserleri ile coşkulu anlar yaşayan Başkentliler, Dj Karagöz Gürkan’ın canlı performansıyla eğlendi. Kavaklıderem Derneği üyelerinin ev yapımı ürünlerini Çankayalılarla buluşturduğu standların yanı sıra birçok kitabevi standı da etkinlik boyunca ziyaret edildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *