«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. Dağcıları Nepal’e taşıyacak Pokhara Havalimanı hizmete girdi

Dağcıları Nepal’e taşıyacak Pokhara Havalimanı hizmete girdi

Dağcıları Nepal’e taşıyacak Pokhara Havalimanı hizmete girdi

Pokhara Uluslararası Havalimanı açıldı, yerel turizmin büyük ölçüde gelişmesi bekleniyor.

Çinli işletme tarafında inşa edilen ve Kuşak ve Yol iş birliği kapsamındaki önemli bir proje olan Pokhara Uluslararası Havalimanı’nın açılış töreni yapıldı. Havalimanının açılmasıyla yerel turizmin bir hayli gelişmesi bekleniyor.

Açılış törenine katılan Nepal Başbakanı Pushpa Kamal Dahal, Çin hükümetine, Çin’in Katmandu’daki büyükelçiliğine ve inşaatı üstlenen Çinli şirkete minnettarlığını iletti. Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in 2019 yılında gerçekleştirdiği Nepal ziyareti sırasında, iki taraf, Pokhara Uluslararası Havalimanı’nın bir an önce hizmete girmesi için yoğun koordinasyon yapacaklarını belirtmişti.

Pokhara Uluslararası Havalimanı, Nepal’in dünya ülkeleriyle temasında önemli bir bağ olmakla kalmayıp Çin-Nepal’in el ele vererek gelişmesine tanık oldu. Nepal’in ikinci büyük şehri olan Pokhara, aynı zamanda ünlü bir turistik yer olarak dağcıların gözde destinasyonlarından biri. Yeni inşa edilen havalimanın yolcu kapasitesinin 400 binden 800 bine yükselmesiyle, turizmin bir hayli geliştirilmesi bekleniyor.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu 
Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *