«
  1. Anasayfa
  2. Sağlık
  3. DEÜ'den Kadınlar Gününe Özel Sağlık Yatırımı

DEÜ'den Kadınlar Gününe Özel Sağlık Yatırımı

deuden-kadinlar-gunune-ozel-saglik-yatirimi.jpg

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), sağlık yatırımlarına bir yenisi ekledi. Kadın ve toplum sağlığının korunmasına yönelik önemli bir adım olarak DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi bünyesinde, ‘Kadın Genital Sistem Kanserleri Tarama Polikliniği’ hizmete alındı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılışı yapılan poliklinikte, kadınlarda sık görülen dört farklı genital sistem kanser türevlerinin ve jinekolojik hastalıkların taraması yapılacak.

Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarından birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), sağlık alanındaki yatırımlarına bir yenisi daha ekledi. DEÜ’nün İzmir’in Balçova ilçesindeki Araştırma Uygulama Hastanesi bünyesine kazandırdığı ‘Kadın Genital Sistem Kanserleri Tarama Polikliniği’nin açılışı yapıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmete alınan, kadın ve toplum sağlığının korunmasında kritik bir misyon üstelenecek olan DEÜ’nün yeni hizmet biriminin açılış törenine; DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Ak, Balçova Kaymakamı Mahmut Halal, Üniversite Üst Yönetimi, Narlıdere İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdulvahap Köse, DEÜ eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sefa Kurt, Hastane yönetimi, dekanlar, DEÜ akademik ve idari kadrosu ile DEÜ Hastanesinde tedavilerinin ardından sağlıklarına kavuşan onkoloji hastası kadınlar katıldılar.

DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE HİZMETE ALINDI

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin sağlık yatırımlarının önemli bir bölümünü içinde barındıran 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesindeki DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi bünyesine kazandırılan polikliniğin açılış töreninde konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Ak, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kadın ve toplum sağlığının korunmasına yönelik öncü adımların sürdürdüğünü vurguladı. Yeni poliklinik biriminin açılışı için özellikle 8 Mart tarihini seçtiklerini ifade eden Rektör Vekili Ak, “Kadınların toplumdaki rollerini ve katkılarını vurgulama şansı bulduğumuz 8 Mart gibi anlamlı bir günde, kendilerini yakından ilgilendiren bu değerli hizmetimizin açılışında yer almaktan mutluluk duyduk. Birimimizde kadınlarda görülen jinekolojik hastalıkların ve çeşitli genital sistem kanser türevlerinin gelişmesine yol açabilecek risklerin önüne geçmek için çeşitli taramalar gerçekleştirilecek. Bunun devamında da hastalara uygun tedaviler uygulanacak. İzmir’de ve bölgemizde kadın sağlığının korunmasında kritik bir misyon üstlenecek birimimizin Üniversitemize ve toplumumuza hayırlı olmasını diliyor; hizmetimizin açılışında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

SIK GÖRÜLEN 4 KANSER TÜRÜ TARANACAK

Açılış töreninde konuşan DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sefa Kurt, poliklinik bünyesinde kadınlarda sıklıkla rastlanan dört farklı kanser türünün taramasının gerçekleştirileceğini belirtti. Doç. Dr. Kurt, “Bunlar rahim ağzı kanseri, rahim kanseri, yumurtalık kanseri ve meme kanseri. Hizmete aldığımız birimimizde bu kanser çeşitlerinin taramasını gerçekleştirerek, ilgili görüntülemeler ve kan testleri yapılacak. Hastalar ya da durumu şüpheli olanlar normal randevu sistemimiz üzerinden randevu alarak, polikliniğimizde kontrollerini sağlayabilecekler. Sonuçları doktorlarımız değerlendirecek, hastamızın şüphe durumuna göre kendilerine tanısal testler yapılması için ilgili servislerimize yönlendirmeler yapılacak” bilgisini paylaştı.

İZMİR’DE BİR İLK

Dünyada her altı ölümden birinin kanser sebebiyle gerçekleştiğini, tanı konulan her beş kanserden birinin ise jinekolojik kanser türü olduğunu hatırlatan Kurt, “Aynı zamanda jinekolojik kanser türleri tarama ve aşılama çalışmalarıyla yüzde yüz önlenebilir bir kanser türüdür. Tarama işlemlerimizin ardından erken tanı ve tedavi metotlarının belirlenerek uygulanmasını sağlayacak olan Kadın Genital Sistem Kanserleri Tarama Polikliniğimiz, İzmir ve bölgemiz için de alanında bir ilk olacak” şeklinde konuştu. Genital Sistem Kanserleri Tarama Polikliniği’nin bir tanı değil, tarama polikliniği olduğunun altını çizen Kurt, “İlk etapta günde 20 hasta ile başlayacağımız merkezimizde, ilerleyen süreçte 40 hastaya kadar günlük bakım gerçekleştirebileceğiz” diye konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Figen Çoşkun ise konuşmasında, hizmete alınan birimin İzmir ve çevresinde önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini ifade etti. Tören programında konuşan DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi’nde kanser tedavisi görüp sağlığına kavuşan hastalar da katkıları ve tedavi süreçlerindeki desteklerinden dolayı Doç. Dr. Sefa Kurt başta olmak üzere hastane çalışanlarına teşekkür ettiler. Tören açılış konuşmalarının ardından programa katılanların kurdele kesimi ile DEÜ’nün yeni hizmet biriminin açılışı yapıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *