«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. DP Genel Başkanı Uysal’dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

DP Genel Başkanı Uysal’dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

DP Genel Başkanı Uysal'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Uysal,“Birinci asrında ‘yine’ ve ‘sahiden’ ‘bayram’ edeceğimiz bir mahiyete kavuşacağı ümidiyle Cumhuriyetimizin ilanının 99. yılını onurla ve gururla kutluyorum.” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda Cumhuriyetin ilanının ve kazandırdıklarının listesini yaparak Cumhuriyetimizin banisi Büyük Atatürk ve mücadele arkadaşlarını rahmetle ve minnetle andı.

Genel Başkan Uysal, Cumhuriyetin 100. yılında mahiyetine uygun bir şeklide yeniden bayram olarak geçirebileceğimiz bir Cumhuriyet Bayramını ümit ettiğini ifade ederek “yeter söz milletin” deyişinin yıldönümünü kutladı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında şunları kaydetti:

“Cumhuriyet; bugün milletimizin çektiği her türlü sıkıntıya, derde, tasaya kalıcı bir tedavi, bir reçetedir”

Tarihin gördüğü en şanlı zaferin ardından, muzaffer milletimizin şeref madalyasıdır Cumhuriyet! Yok edilmeye çalışılan bir milletin, neredeyse talan edilmiş vatan topraklarında varlığını tüm cihana bellettiği bir mücadele…

“Ecdadının ve binlerce efradın canı ile var olma azmini, vatan sevgisini yine tüm cihana ezberlettiği bir zafer ve nihayetinde bayram edilmesine vesile bir karar… Doksan dokuz yıl önce Aziz Milletimizin verdiği destansı mücadele için kendisine bahşettiği bir mükafat Cumhuriyet.

Gözünü bir kez daha bu topraklara, bu topraklarda bu Aziz Milletin varlığına dikmeye yelteneceklere en anlamlı beyanat. Milletin kaderini iki dudağı arasına hapsettiğini zanneden, kendi iradesini milletin iradesinden üstün gören, kendi ikballerini milletin ve devletin ikbalinden mühim bilenlere en veciz cevap.

İstiklal ve istikbali için kanını döken, türlü eziyet ve sefalete hürriyete duyduğu inançla katlanan bu Aziz Milletin “yeter” deyişinin, “söz benim, söz milletin” deyişinin yıl dönümü bugün.

Bugün anmanın, kutlamanın yanında cumhuriyetin ve milletimizin her bir ferdine tevdi ettiği nimetlerin de anlaşılacağı gün. Onca dert, onca eza ve cefadan sonra milletimizin derin bir nefes almasını sağlayan Cumhuriyetin, bugün yine ve yeniden hangi dert, hangi sıkıntı olursa olsun insanımız için aynı imkan ve kabiliyete sahip olduğunu bilmemiz gereken gün bugün.”

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *