«
  1. Anasayfa
  2. Spor
  3. Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası, Erciyes’te gerçekleştirilecek

Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası, Erciyes’te gerçekleştirilecek

Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası, Erciyes’te gerçekleştirilecek

Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Motosiklet Federasyonu destekleri ile Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş. tarafından Türkiye’de ilk kez Erciyes’te yapılacak.

Dünyanın en iyi snowcross sporcularının yarışacağı şampiyona 10-12 Mart 2023 tarihlerinde Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’nde düzenlenecek. Son teknoloji teleferikleri, uluslararası standartlarda pistleri, modern konaklama tesisleri ve ulaşım imkanları ile Türkiye’nin en büyük kayak merkezi olan Erciyes’in 112 km uzunluğunda 41 pisti, 2’si gondol olmak üzere 19 adet mekanik tesisi bulunuyor.

Dünya Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından 2004 yılından bu yana İsveç, İsviçre, Finlandiya, Norveç gibi Avrupa’nın en iyi kayak merkezlerinde yapılan Kar Motosikleti Dünya Şampiyonası bu yıl Erciyes Kayak Merkezi Tekir Kapı bölgesinde özel olarak hazırlanan pistte gerçekleşecek. Şampiyona 1350 metre uzunluğundaki parkur içerisinde atlama rampaları ve zorlu virajlar bulunuyor. Şampiyonanın yanında ATV ve Motosnow kategorilerinin yer aldığı Erciyes Cup ile 50’den fazla sporcu aynı pistlerde çivili lastiklerle farklı bir heyecan oluşturacak. İki gün sürecek olan Şampiyona tüm dünyada seyirciye ulaşırken Amerika’da CBS Sport, Avrupa’da Sport TV Network, Eurosport, Asya’da ve Güney Amerika’da Fox Sport kanallarında naklen yayınlanacak.

Katılımcılar Şampiyona boyunca eğlenceli yarışmalar, spor aktiviteleri, konserler ve birçok farklı aktivite ile hem şampiyonanın hem de kış festivalinin keyfini çıkaracak. Şampiyona ile birlikte yapılacak olan Erciyes Kış Fest kapsamında ünlü sanatçılar sahne alacak. 10 Mart Cuma İrem Derici, 11 Mart Cumartesi Hande Ünsal ve Ceza, 12 Mart Pazar günü ise Koray Avcı sevenleriyle Erciyes Kayak Merkezi’nde buluşacak.

Erciyes’te yapılacak Dünya Kar Motosikleti Şampiyonasının Erciyes’in uzun yıllardır sürdürdüğü uluslararası pazarlama ve tanıtım faaliyetleri için de önemli bir katkı sağlaması ve Erciyes’in global bir marka olma yolundaki çalışmalarına ivme sağlaması bekleniyor.

FİM Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası Tanıtım Toplantısı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 23 ve 24. dönem Kayseri milletvekili Yaşar Karayel, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Boztepe, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ve basın mensuplarının katılımlarıyla İstanbul Feriye Sarayı Galeri Salonu’nda gerçekleştirildi.

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *