«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Erişilebilir Bilim Projesi’nin tanıtımı, Bakan Varank’ın katılımıyla gerçekleştirildi

Erişilebilir Bilim Projesi’nin tanıtımı, Bakan Varank’ın katılımıyla gerçekleştirildi

Erişilebilir Bilim Projesi’nin tanıtımı, Bakan Varank’ın katılımıyla gerçekleştirildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda Erişilebilir Bilim Projesi kapsamında hizmete sunulan 8 atölyenin tanıtım programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, her zaman vatandaşlarının dertleriyle dertlenen bir lider olduğunu söyeleyen Bakan Varank, “Başbakanlığı döneminde ilk iktidara geldiği günden itibaren engelli kardeşerimize ihtimam gösterdi. AK Parti hükümeti engellilerin de ihmal edilmişliğini bitirmek için yola koyuldu. Örneğin, geçtiğmiz yıl sonu itibarıyla evde bakım alan vatandaş sayısı 35 bine ulaştı. Engellilerin sosyal hayata katılımını teşvik ediyoruz. Ulaşım araçlarına ve binalara erişimde devrim niteliinde çalışmaları hayata geçirdik. Yapılan onbinlerce atamayla da engelli çalışan bireylerin memur olmasının önü açıldı” dedi.

Ülkemizin engellinin görmezden gelindiği günlerden, engelillerin her daim desteklendiği bir ülke haline geldiğinin altını çizen Varank, engelli sporcuların başarılarına da değindi. Varank, “Ampute Futbol Milli Takımı, dünya şampiyonu oldu ve engelli atletler de Tokyo Paralimpik oyunlarında destan yazdı” diye konuştu. 

Engelliler Sayarı’nda hizmete sundukları projenin önemine dikkat çeken Varank, Bakanlık olarak engeli bireylerin bilimle iç içe olmasını hedeflediklerini kaydetti. Bağcılar’da engellilerin aileleriyle hayata tutunduğunu ve geleceğe umutla baktığını da belirten Varank, şunları söyledi: 

“Bağcılar’da çok güzel şeyler oluyor. Dünya markası oldu. Bizim belediyecilik anlayışımız bu. Ancak halktan taraf olduğunu söyleyen CHP’li belediyer lafla çok şey yaptıklarını söylüyorlar ama icraata geldiğinde ortaya hiçbir şey koyamadıklarını görüyoruz. Demogoji yapıyorlar. Başta İBB Başkanı olmak üzere CHP’li belediyeler gelip Bağcılar Belediyesi’ni ziyaret etsin. Nasıl belediyecilik yapılıyormuş görsünler. Engelliler Sarayı’nı ziyaret etsin. Yalandan, 150 günde 150 proje yazmakla bu işler olmuyor. Dünya litaretürüne temel atmama törenini soktu. CHP’li belediye başkanları Bağcılar Belediyesi’ni ziyaret etsinler. Başkanımız çay ikram eder, vataandaşla bir araya gelmiş olurlar.” 

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir her zaman gençliğe, geleceğe ve eğitime önem veren bir belediye anlayışını devam ettirdiklerini belirtti. Mottolarının gençlerin ve çocukların belediye başkanı olmak, olduğunu kaydeden Özdemir, göreve geldiğinde ilk icraatının Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nü kurmak olduğunu anlattı. Projenin önemine de dikkat çeken Özdemir, “Biz, engellilerin sadece hayata katılımı değil, öncülük etmelerine de önem veriyoruz” dedi. 

“Erişilebilir Bilim Projesi” 3D Tasarım kapsamında STEAM 1, STEAM 2, Tekno Girişimcilik, Seramik Çamur, Akıl Strateji Oyunları, Yaşamdaki Matematik ile Tekno Terapi Merkezi bulunuyor.  Projede, bilim ve teknolojiyi etkin kullanabilen girişimci ruha sahip engelli bireylerin yetişeceği 8 adet Erişilebilir Bilim Atölyesi hizmet veriyor.

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *