«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Gençlerin halk oyununa giderek artan ilgisine Efes Selçuk Belediyesi destek oluyor.

Gençlerin halk oyununa giderek artan ilgisine Efes Selçuk Belediyesi destek oluyor.

genclerin-halk-oyununa-giderek-artan-ilgisine-efes-selcuk-belediyesi-destek-oluyor.jpg

Kültürel kimliğin önemli bir parçasını oluşturan halk oyunlarına son yıllarda ilgi giderek artıyor. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in desteklediği halk oyunları, hem geleneksel kültürün sürdürülmesine katkı sağlarken hem de kültürel değerlerin gençler tarafından benimsenmesine yardımcı oluyor.

Efes Selçuk Belediyesi desteği ile halk oyunları eğitmeni Ulaş Erol koordinatörlüğünde Gökçealan ve Çamlık köylerindeki öğrenciler başta olmak üzere; ilçe merkezinde de birçok gençlere halk oyunları eğitimi veriyor.

ULAŞ EROL: 400’ÜN ÜZERİNDE GENÇLE KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATIYORUZ

Ege yöresinin birbirinden hareketli ve keyif veren figürlerini gençlerle buluşturan Efes Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Eğitmeni Ulaş Erol, 400’ü aşkın kursiyere eğitim verdiklerini, bunların içerisinde Filiz Başkan’dan bu konuda özellikle Gökçealan ve Çamlık Köyü’ndeki okulların öğrencilerinin talebi bulunduğunu belirtti. Gençlerin son yıllarda halk oyunlarına büyük ilgi gösterdiğini hatırlatan Eğitmen Ulaş Erol, belediye tarafından ücretsiz olarak verilen bu eğitimlere katılım olmasının son derece önemli olduğunu kaydetti.

Halk oyunlarının yanı sıra Yeşim Erol tarafından modern dans eğitimlerinin de verildiğini hatırlatan Ulaş Erol; “Efes Selçuk Belediyesi olarak Filiz Başkanımızın desteği ile verdiğimiz bu eğitimlerimiz keyifle devam ediyor. Kurslarımıza şu an itibariyle 400’ün üzerinde gencimiz katılım sağlıyor. Gençlerimize halk oyunlarımızı öğretirken aynı zamanda kültürümüzü yaşatıyoruz.  Ege yöresi başta olmak üzere çeşitli yörelere ait figürleri mükemmel koreografilerle buluşturup izleyenlere keyifli anlar yaşatan tüm gençlerimizi kutluyor, kültürel kimliğin önemli bir parçasını oluşturan halk oyunlarına destek veren Efes Selçuk Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel’e teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *