«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. İBB, Divriği’ni otogarına kavuşturdu

İBB, Divriği’ni otogarına kavuşturdu

İBB, Divriği'ni otogarına kavuşturdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) katkılarıyla tamamlanan Sivas Divriği Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Yaşam Merkezi hizmete girdi.

Terminalin açılış törenine; CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, Divriği Kaymakamı Yakup Papaker ve ilçe halkı katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, alanı dolduran vatandaşlara, “Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’nun da selamlarını, sevgilerini iletiyorum. Hayırlı uğurlu olsun dileklerimi iletiyorum.” sözleriyle seslendi.

İş birliklerinden dolayı, İmamoğlu ve Gök’e teşekkür eden Torun, “İstanbul Büyükşehir, büyük bir atılım içerisinde. Yıllardır bekleyen, kangren olmuş sorunlar çözülüyor. Denizle karanın birleştiği Üsküdar’da, Beşiktaş’ta, birçok yerde, birçok belediyede sorunlar çözüldü. Ve 39 ilçesine de eşit hizmet gidiyor. İnanıyoruz ki bu çalışmalar, geleceğimize de ışık tutacak.” diye konuştu.

İmamoğlu, törendeki konuşmasında şunları kaydetti:

“Biz, sadece Türkiye’nin 16 milyonluk bir şehri olarak, kendimizi oraya sorumlu hissetmiyoruz. Türkiye’nin her noktasından, kapımızı çalan her belediyeden, her kurumdan gelen isteklere mutlaka cevap vermeye gayret ediyoruz. Bu, kendi işini ihmal etmeden, milletiyle beraber bu hizmetleri paylaşma işidir. Divriği’nin güzel insanlarına, Sivas’ın güzel insanlarına, hiç de yabancı olmadıkları İstanbul’un 16 milyon insanından selam, sevgi ve saygı getirdim.”

Divriği’nin bir maden şehri olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Ben, bütün maden çalışanlarına, maden işçilerimize selamlarımı gönderiyorum. Saygılarımı gönderiyorum. Bu vesileyle, acısını hala taze bir biçimde yaşadığımız, 41 madenci vatandaşımızı kaybettiğimiz o acı olaydan ötürü, hepimizin başı sağ olsun diyorum. Maden işçilerimizin ruhları şad olsun.” diye konuştu.

İmamoğlu; gençlere ve çocuklara sorumluluklarının olduğunun altını çizerek, “Ülkemizin ikinci yüzyılına coşkuyla ve hep birlikte çok güzel günlere erişmek adına büyük bir mücadelenin içerisinde olacağız. Heyecanımız hiç dinmedi, dinmeyecek. Hepimiz, özellikle demokrasi mücadelesinde nasıl el birliği yaptığımızı hep birlikte ortaya koymuş insanlarız.” dedi.

Divriği Belediyesi’yle de aynı duyguyla iş birliği yaptıklarını kaydeden İmamoğlu, “Mimarisi buraya uygun ve işlevselliğiyle Divriği’nin geçmişinden bugüne, bugünden yarınına çok özel hizmetler sunacak hem terminal ihtiyacını karşılayacak hem vatandaşlarımızın geliş-gidişlerindeki, ayrılma anı ya da bir geliş noktası olacak. Ama aynı zamanda, kadın emeği üzerinden bir hizmet alanına dönüşecek.” ifadelerini kullandı.

Divriği Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yapımına verdiği katkı ve destekten dolayı İBB Başkanı İmamoğlu’na teşekkürlerini sunan Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök ise, “Divriği’nin kardeş belediyesi olarak bize sahip çıkmak, bizi dinlemek çok özel bir şeydi benim için” dedi.

Konuşmaların ardından Torun, İmamoğlu, Gök, Papaker, CHP milletvekilleri Servet Ünsal, Ahmet Kaya, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı tarafından kesilen kurdeleyle, Divriği Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Yaşam Merkezi hizmete girdi.

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *