«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, “Bu Memleket Bizim" oyunuyla 9. Anadolu Tiyatro Ödülleri'nden “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Ödülü"ne layık görüldü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, “Bu Memleket Bizim" oyunuyla 9. Anadolu Tiyatro Ödülleri'nden “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Ödülü"ne layık görüldü

istanbul-buyuksehir-belediyesi-sehir-tiyatrolari-bu-memleket-bizim-oyunuyla-9-anadolu-tiyatro-odullerinden-cumhuriyetimizin-100-yili-odulune-layik-goruldu.jpg

9. Anadolu Tiyatro Ödülleri, yurt içinde ve yurt dışında gerçekleşen tiyatro hareketlerini değerlendirdi ve 2023-2024 döneminde tiyatro sanatına değer katan, katkı sunan aktif uygulayıcıları ödüllendirme kararı aldı.

Türkiye’den ve yurtdışından tiyatro sanatına katkı sunan kişi, kurum ve kuruluşlara ödülleri, 4 Mart 2024 tarihinde Mask-Kara Tiyatrosu Tamer Levent Sahnesi’nde düzenlenen ödül töreninde takdim edildi.

İBB Şehir Tiyatroları’nın tüm kadrosunun yer aldığı, Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle gerçekleştirilen “Bu Memleket Bizim” adlı oyun “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Ödülü”nü almaya hak kazandı.

Genel Sanat Yönetmenimiz Ayşegül İşsever törene katılamadığı için Kurumumuz adına ödülü Hüseyin Sorgun aldı. 

“Bu Memleket Bizim” oyunumuza emek veren sanatçı ve çalışanlarımıza İBB Şehir Tiyatroları adına teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Hafızalardan Silinmeyecek Bir Oyun “Bu Memleket Bizim”

Cumhuriyetin 100. yılında kültürel ve sanatsal sorumluluğumuzun da bilinciyle, üzerimize düşen görevi en iyi biçimde yerine getirmek için hazırlanan “Bu Memleket Bizim” için, Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk isimli eseri başta olmak üzere, Nazım Hikmet, Erol Toy, İsmet Küntay, Samim Kocagöz, Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun metinlerinden yararlanıldı.

Dramaturji Birimi döneme ait bütün materyalleri tarayarak, oyunun araştırma, dokümantasyon ve proje tasarımını yaptı.

“Bu Memleket Bizim” alanının önde gelen dört yönetmeni olan Ali Gökmen Altuğ, Aslı Öngören, Yıldırım Fikret Urağ ve Yiğit Sertdemir tarafından kurgulanarak sahneye taşındı.

Kostümleri, dekoru, ışığı, metni, koreografisi, müzikleri ve oyuncuların performansıyla yıllarca hafızalardan silinmeyecek bir oyun olan “Bu Memleket Bizim,” Cumhuriyet’in 100. yılı için yapılacak kültürel faaliyetlere de önemli bir örnek oluşturdu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *