«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. İstinye Garage X ikas Ön Kuluçka Programı Demo Day etkinliği gerçekleşti

İstinye Garage X ikas Ön Kuluçka Programı Demo Day etkinliği gerçekleşti

istinye-garage-x-ikas-on-kulucka-programi-demo-day-etkinligi-gerceklesti.jpg

İstinye Garage X ikas Ön Kuluçka Programı Demo Day etkinliği gerçekleşti

 

Girişimcilerin iş fikirlerini daha ileri bir seviyeye taşımaları ve iş dünyasında daha güçlü bir temel oluşturmaları amacıyla İstinye Üniversitesi (İSÜ) Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi olan İstinye Garage Incubation Hub ve ikas işbirliğiyle düzenlenen Ön Kuluçka Programı, başarılı bir şekilde gerçekleşti. Katılımcılar, iş fikirlerini hazırladıkları sunumlarla sektör profesyonelleri, yatırımcılar ve geniş bir seyirci kitlesi önünde sergilediler.

 

 

İstinye Üniversitesi (İSÜ) Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi olan İstinye Garage Incubation Hub ve ikas işbirliğiyle düzenlenen Ön Kuluçka Programı, başarılı bir şekilde gerçekleşti. Programın son aşaması olan Demo Day etkinliği online platformda seyirciler ile buluştu. Girişimciler, iş fikirlerini potansiyel yatırımcılar ve sektör uzmanları önünde sunma fırsatı buldu.

 

Program, girişimcilerin iş fikirlerini daha ileri bir seviyeye taşımaları ve iş dünyasında daha güçlü bir temel oluşturmaları amacıyla tasarlandı. Programda yer alan 8 başarılı girişim 6 aylık bir eğitim ve mentorluk süreci ile iş dünyasının dinamiklerini öğrenerek girişimlerini ileriye taşıdılar. Bu süreçte, 24 mentor, 12 eğitmen ve 6 koç girişimcilere destek sağladılar. ikas kurucu ortağı Mustafa Namoğlu ve İstinye Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Begüm Usta’nın açılış konuşmalarıyla başlayan Demo Day etkinliğinde katılımcılar, iş fikirlerini hazırladıkları sunumlarla sektör profesyonelleri, yatırımcılar ve geniş bir seyirci kitlesi önünde sergilediler. İş modelleri, ürün prototipleri ve pazarlama stratejileri detaylı bir şekilde incelendi. Girişimciler, projelerini potansiyel yatırımcılara ve iş dünyası temsilcilerine tanıttılar.

 

Girişimcilerin zorluklarla nasıl başa çıkabileceklerini anlattılar

 

Jüri üyeleri arasında Turkish-Tech’in kurucusu Dilek Barçın, Fonangels’in kurucusu Yavuz Kuş, GirişimlerNet’in kurucusu Fırat Demirel, Grup İmaj’ın kurucusu Pelin Grit ve Navlungo’nun kurucu ortağı İsa Korkmaz gibi önemli isimler yer aldı. İlham molası oturumuyla MakroMusic Co-Founder & CEO’su Ataberk Özaydın ve Yeni Nesil Kafası Co-Founder’ı, Melek Yatırımcı ve Mentor Ömer Erkmen, ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide, Ataberk Özaydın ve Ömer Erkmen girişimcilikte başarının anahtarlarını paylaşırken, kendi deneyimlerinden yola çıkarak girişimcilerin karşılaşabileceği zorluklarla nasıl başa çıkabileceklerini de anlattılar. İlham Molası oturumunun sonrasında girişimciler, Ön Kuluçka Programı hakkındaki düşüncelerini paylaştılar.

 

Demo Day’de Sunum Yapan Girişimler: 

 

Interneighbour: Platform, turistler ile rehberleri bir araya getiriyor. Dünyanın her yerinde kişilere eşlik edecek profesyonel bir rehber ile buluşturarak, talebe göre doğa yürüyüşü, şehir turu, akşam yemeği gibi farklı etkinlikleri deneyimlemeye olanak sağlayacak mobil bir uygulama.

Flymeetme: Seyahat süreçlerini daha kolay, sorunsuz ve verimli hale getirmeyi hedefleyen bir mobil uygulama.

Phoneq: Telefon kameraları için kolay, taşınabilir ve pratik ürünler tasarlayan ve hizmet sağlayan bir platform.

Mobimenti: Mentorluk programları ile farklı sektör ve mesleklerden deneyimli kişilerle gençlere birebir mentorluk desteği vererek onların gelişimine eşlik ediyor; dijital bir ağ kurarak mentorluğu daha erişilebilir bir hâle getirmeyi hedefliyor.

Stormup: Yenilikçi ve kullanıcı odaklı çözümler oluşturmak için veri analitiğini ve kitlesel fonlamayı birleştiren bir platform.

İyiwell: Akıllı algoritmalar ve yapay zekâ teknolojisiyle desteklenen kişiselleştirilmiş bir sağlık koçluğu deneyimi sunan mobil bir uygulama.

Plavel: Yapay Zekâ destekli kişiselleştirilmiş rota/tatil planı hazırlayan bir girişim.

 

Şirket kurma imkânı sunulacak

 

İstinye Garage Demo Day’inde kazanan girişimler; Plavel, Interneighbour ve Stormup oldu. Bu başarılı girişimlere, Mükellef tarafından şirket kurma imkânı sunulacak. Ayrıca; girişimler Teknopark avantajlarından faydalanacak, Navlungo tarafından sağlanan 1 milyon dolarlık JoinSecret kredisi ile desteklenecek ve ikas modüllerinde sunulan çeşitli kredi seçenekleri ile kapsamlı bir finansal destek elde edecekler. Demo Day’e katılmaya hak kazanan tüm girişimciler, İstinye Garage’ın Kuluçka programına ücretsiz katılım hakkı elde ederek, bir yıl boyunca ücretsiz açık ofis imkanından yararlanacaklar. İstinye Garage Incubation Hub, girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve inovasyonu teşvik amacıyla yeni programlar geliştirmeyi hedefliyor. Bu programlar, girişimcilerin büyümelerine ve projelerini hayata geçirmelerine yardımcı olacak, aynı zamanda yatırımcılar için de yeni fırsatlar sunacak. Bu, girişimcilik ekosistemini daha da güçlendirerek inovasyonu teşvik edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *