«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Feridun Düzağaç SMA hastalarına umut oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Feridun Düzağaç SMA hastalarına umut oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi kalıtsal kas hastalığı SMA hastalarının tedavilerine destek olmak amacıyla Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde dayanışma konseri düzenledi. Feridun Düzağaç’ın sahne aldığı konserin geliri, SMA hastalarının tedavisi için kullanılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi kalıtsal kas hastalığı Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalığı konusunda farkındalık yaratmak ve İzmir’de yaşayan SMA hastalarının tedavilerine destek olmak için Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Feridun Düzağaç’ın sahne aldığı dayanışma konserine ev sahipliği yaptı. Konsere İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay da katıldı. Bin 530 kişinin bilet aldığı etkinliğin geliri İzmir’deki SMA hastalarının tedavisi için bağışlanacak.

Özuslu: “El ele güzel şeyler yapmalıyız”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “SMA’lı çocuklarımız için gösterdiğiniz dayanışma örneği, İzmir’in toplumcu ve bir arada yaşama kültürünün en üst düzeyde olduğu kent olduğunu gösteriyor. Herkesin sağlık hizmetlerine eşit, adil bir şekilde ulaşabilmesi gerekiyor. Sağlık en önemli hakkımızdır. Başkanımız Tunç Soyer ‘Başka Bir Hayat Mümkün’ diyor. Bunu mümkün kılmak için hep birlikte güzel şeyler yapmalıyız” dedi. Mustafa Özuslu Feridun Düzağaç’a barışı simgeleyen zeytin fidanı verdi.

“Saygıyla eğiliyorum”
Feridun Düzağaç ise teknoloji ve iletişim çağında ters istikamette kötü örneklere maruz kalındığını belirterek “İyilik ve dayanışmadan yana olduğunuz için önünüzde saygıyla eğiliyorum” dedi.

SMA’lı çocuklar ile yardım etmek isteyenler buluşturuldu
SMA hastaları için gereken gen tedavisinin maliyeti çok yüksek olduğu için İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayında bizizmir.com üzerinden “Umut Ol Hayat Ol” diyerek bir dayanışma kampanyasıyla tedavi bekleyen SMA’lı çocuklar ile onlara yardım etmek isteyenleri bir araya getirmişti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *