«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. KASKİ’den 24 milyon 405 bin TL’lik tasarruf

KASKİ’den 24 milyon 405 bin TL’lik tasarruf

KASKİ’den 24 milyon 405 bin TL’lik tasarruf

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm iştiraklerde tasarrufun birinci öncelik olduğunun altını çizen Başkan Büyükkılıç, KASKİ sayesinde kent genelinde altyapı kavramına giren tüm hizmetlerin merkez ve ilçe ayrımı yapılmadan eksiksiz şekilde yerine getirilmeye çalışıldığını söyledi.

Geliştirilen yeni projeler ile ekonomide önemli kazanımlar sağlandığını belirten Başkan Büyükkılıç, “Kayserimizin her noktasına sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini sağlayan KASKİ, diğer yandan içme suyu şebekelerinde meydana gelen kayıp kaçak oranını geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da en minimum seviyede tutmayı başardı.” dedi.

“Su kaçağının önüne geçilerek ekonomiye 19 milyon TL değerinde katkı sağlandı”

Büyükkılıç, yılın ilk 10 ayında fiziki kayıp kaçak suları dünya standartlarına indirmek için akustik yer mikrofonu cihazları ile tarama faaliyetleri kapsamında 30 bin kişinin bir yıllık su ihtiyacı olan 2 milyon 200 bin metreküp su kaçağının önüne geçilerek ekonomiye 19 milyon TL değerinde katkı sağlandığını vurguladı.

“İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nde 5 milyon 405 bin 297 TL tasarruf”

Kent genelinde işletilen 31 adet ‘İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nde yine 2022 yılının ilk 10 aylık bölümünde yürütülen enerji verimliliği çalışmalarına değinen Başkan Büyükkılıç, bu kapsamda 5 milyon 405 bin 297 TL tasarruf sağlandığını söyledi.

Yılın ilk 10 ayında toplam 24 milyon 405 bin TL’lik tasarruf sağlandığını belirterek, “Tabi sadece kurumlarımızın gösterdiği hassasiyet yetmez. Tasarruf ülkemizin ekonomik anlamda var olabilmesi açısından çok önemli. Bu yüzden vatandaşlarımızı da çok iş düşüyor. Herkes üzerine düşeni yapmalı diye düşünüyorum. Bu ülke hepimizin” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *