«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Kaspersky Password Manager, 2FA Tek Seferlik Parola Saklama ve Yeni Tarayıcı Desteği İle Geliyor!

Kaspersky Password Manager, 2FA Tek Seferlik Parola Saklama ve Yeni Tarayıcı Desteği İle Geliyor!

kaspersky-password-manager-2fa-tek-seferlik-parola-saklama-ve-yeni-tarayici-destegi-ile-geliyor.jpg

Kaspersky Password Manager iki yeni özelliğe kavuştu. Bunlardan ilki, kullanıcıların iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) için kullanılan özgün anahtarları güvenle saklamasını ve tek seferlik parolalar oluşturmasını sağlıyor. Ayrıca desteklenen tarayıcılar listesi Opera ve Opera GX’i içerecek şekilde genişletildi.

Dijital kimlik bilgilerinin sayısının artması ve bilgisayar korsanlarını engellemek için kullanılan parolaların giderek karmaşık hale gelmesi nedeniyle parola yöneticilerinin kullanımı kaçınılmaz bir seçenek haline geliyor. Security.Org’un ‘Password Manager Annual Report 2022’ araştırmasına göre, 2022 yılında parola yöneticilerinin mobil cihazlardaki kullanımı masaüstü bilgisayarlardaki kullanımını geçti. ABD’deki parola yöneticisi kullanıcılarının yüzde 84’ü bunları telefonlarında da kullanıyor. Kimlik bilgilerini çevrimiçi ortamda korumak için parola yöneticilerini kullanan Amerikalı sayısı 45 milyon, ancak bireylerin neredeyse üçte ikisi parolalarını takip etmek için ezbere veya elle yazılmış notlara güveniyor.

Kaspersky Password Manager artık iki faktörlü kimlik doğrulamayla (2FA) korunan hesaplar için doğrulama kodları alarak kullanıcılara gelişmiş dijital güvenlik sunuyor. İki faktörlü kod, kullanıcı hesaplarının güvenliğini artırmak ve söz konusu hesaplar tehlikeye girdiğinde bunları koruma altına almak için kullanılıyor.

Yeni özellik, tek seferlik giriş kodu oluşturmak için saklanan benzersiz anahtarı her 30 saniyede bir güncelliyor. Kullanıcıların kodu uygulamadan kopyalamaları ve hesaplarına giriş yaparken gerekli alana yapıştırmaları gerekiyor. Mac kullanıcıları kimlik doğrulama için kodları manuel olarak görüntüleyebiliyor ve yazabiliyor. Windows kullanıcıları için bu özellik 2023 sonbaharında kullanıma sunulacak.

Opera ve Opera GX’i destekliyor

Ayrıca Kaspersky Password Manager tarayıcı uzantısı Opera ve Opera GX’i (sürüm 92 ve üstü) destekleyecek şekilde genişletildi. Kullanıcıların kişisel ve hassas verilerle çalışmasını kolaylaştıran bu tarayıcı uzantısı, oturum açma bilgilerini, parolaları ve diğer verileri otomatik olarak Kaspersky Password Manager bünyesine kaydediyor ve oturum açarken veya çevrimiçi ödeme yaparken kimlik bilgilerini otomatik olarak dolduruyor. Opera ve Opera GX’e (sürüm 92 ve üstü) ek olarak, Kaspersky Password Manager tarayıcı uzantısı şu tarayıcılarda kullanılabiliyor:

  • Mozilla Firefox 65 ve üstü / Mozilla Firefox for OS X
  • Google Chrome 70 ve üstü / Google Chrome for OS X
  • Yandex Browser
  • Chromium tabanlı Microsoft Edge 79 ve üstü 
  • Safari for OS X

Kaspersky Tüketici Ürünleri Pazarlama Başkan Yardımcısı Marina Titova, şunları söyledi: “Kullanıcılar, artan hesap sayısı ve veri hacmi nedeniyle büyük miktarda değerli ve önemli bilgiyi güvenli bir şekilde saklamak ve düzenlemek için uygun hizmetlere ihtiyaç duyuyor. Bunun için en uygun çözüm, güvenilir bir şifre yöneticisi kullanmaktır. Şifre yöneticilerinin sağladığı özel ve güvenli veri kasası, kullanıcıların şifrelerini, banka kartlarını, belgelerini ve daha fazlasını hem masaüstü hem de mobil cihazlarından kolayca yönetmelerini sağlar.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *