«
  1. Anasayfa
  2. Sağlık
  3. Katkı Maddesiz Doğal Takviyeler, Evcil Dostları Gıda Alerjiden Koruyor

Katkı Maddesiz Doğal Takviyeler, Evcil Dostları Gıda Alerjiden Koruyor

katki-maddesiz-dogal-takviyeler-evcil-dostlari-gida-alerjiden-koruyor.jpg

Her canlının sağlıklı kalmak adına dengeli şekilde beslenmeye dikkat etmesi gerekiyor. Günlük yaşamda tükettiğimiz besinlerin birçok faydası olsa da çeşitli alerjilere sebep olabiliyor. Bu durum tıpkı insanlarda olduğu gibi evcil hayvanlar için de geçerli. Temizlik ürünleri, parfüm kokusu gibi faktörlere karşı alerji geliştiren evcil dostlar, gıda alerjilerine de sıkça maruz kalıyor. Özellikle tavuk ve buğday gibi besinlere karşı alerjik reaksiyon gösteren kedi ve köpekler, deride dökülme ve kaşıntı gibi rahatsızlıklar yaşıyor. Bu noktada evcil hayvan ebeveynlerinin kendi tükettikleri besinleri patili dostlarıyla paylaşmaması önem taşıyor. Evcil dostlar için özel olarak formüle edilmiş gıda takviyeleri sunan Bonafel’in Danışmanı Veteriner Hekim Mahmut Baran Şahin, kedi köpeklerde gıda alerjilerinin neden olduğu rahatsızlıkların önüne zengin vitaminli gıda takviyeleriyle geçilebileceğini vurguluyor. 

Sağlıklı yaşam sürme noktasında doğru beslenme, her canlı için bir zorunluluk oluşturuyor. Günlük hayatta düzenli olarak tükettiğimiz besinler, sağladığı faydaların yanı sıra alerjen durumlara da yol açabiliyor. Kedi ve köpekler de aynı insanlar gibi alerjiye yakalanma riski taşıyor. Parfüm, duman kokusu, temizlik ürünleri gibi çevresel faktörlerle birlikte gıda alerjileri de evcil hayvanların sağlığı için ciddi bir endişe kaynağı. Tükettiği mamanın içeriği, insanlar için uygun olan gıdalara maruz kalması gibi birçok etmen kedi ve köpeklerde alerjiye neden olabiliyor. İlk etapta çoğunlukla kusma, deride döküntü, kaşıma gibi belirtilerle kendini gösteren alerjik reaksiyonlar uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Bu noktada evcil dostların beslenme düzeninde katkı maddeli ürünlerden olabildiğince kaçınmak kritik bir rol oynuyor. Evcil dostlar için özel olarak formüle edilmiş gıda takviyeleri sunan Bonafel’in Danışmanı Veteriner Hekim Mahmut Baran Şahin, patili dostlarda gıda alerjilerinin neden olduğu rahatsızlıklara zengin vitaminli gıda takviyeleriyle müdahale edilebileceğini söylüyor. 

%100 Doğal Gıda Takviyeleri Alerjilere Karşı Bağışıklık Sağlıyor”

Patili dostların optimal sağlığını dengede tutmak için beslenme düzenini geniş bir yelpazede ele almak gerektiğini söyleyen Bonafel Danışmanı Veteriner Hekim Mahmut Baran Şahin, “Evcil dostlarımızın beslenmeden kaçınması gibi bir durum söz konusu değil. Bu durum patili dostlarımızın besin kaynaklı alerjilerle her an karşı karşıya kalabileceğini gösteriyor. Evcil hayvanlarda gıda alerjsi her yaşta başlayabileceğinden kontrolü en baştan ele almak, uzun vadede işimizi kolaylaştırır. Bu noktada sıfır katkı maddesiz mama bulmak zor olsa da tahıl, buğday, tavuk gibi bileşenlerden arındırılmış %100 doğal gıda takviyeleri, alerjilerin sebep olduğu rahatsızlıkları bir miktar olsun azaltıyor. Hatta omega gibi bileşenlerden oluşan takviyeler uzun vadede bağışıklığı güçlendirdiğinden evcil dostlarımız alerjenlere karşı daha güçlü bir savunma mekanizması geliştirebiliyor. Böylece evcil hayvan ebeveynleri olarak patili dostlarımızın sağlığını doğal ve zengin içerikli gıda takviyeleriyle desteklemek, onlar için atacağımız en sağlıklı adımlardan biri.” ifadelerini kullanıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *