«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. 'Konuşmaya Değer' podcast serisi Dünya Sanat Günü'nde yayında!

'Konuşmaya Değer' podcast serisi Dünya Sanat Günü'nde yayında!

konusmaya-deger-podcast-serisi-dunya-sanat-gununde-yayinda.jpg

“Değerlerimizle büyüyoruz” anlayışıyla hareket eden Kuveyt Türk, yazar ve senarist Tarık Tufan’ın moderatörlüğünde, 7 usta sanatçının katılımıyla yeni bir podcast serisi yayınladı. ‘Konuşamaya Değer’ adlı podcast serisi, başta Spotify olmak üzere podcast platformları üzerinden dinleyicilerle buluşuyor. Geleneksel Türk sanatlarının genç nesillerle paylaşılmasını amaçlayan seride sanatkârlar bilgi, tecrübe ve fikirlerini aktarıyor.

Toplumsal değerleri sanat yoluyla muhafaza etmek ve gelecek kuşaklara aktarmak için kültür sanat projeleri hayat geçirmeye devam eden Kuveyt Türk, hüsn-i hatta Fuat Başar, ebruda Hikmet Barutçugil, minyatürde Gülçin Anmaç, çizgide Hasan Aycın, çinide Ayşe Özkan, dini musikide Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ve belgesel ve fotoğraf sanatında Ömer Faruk Aksoy’un konuk olduğu ‘Konuşmaya Değer’ podcast serisini yayınladı. Alanında söz sahibi 7 sanatçının, yazar ve senarist Tarık Tufan’ın konuğu olduğu Konuşmaya Değer podcast serisi, 15 Nisan Dünya Sanat Günü itibarıyla dinleyicilerle buluştu. 

Kadim medeniyetimizin tarihini ve anlayışını yansıtan Konuşmaya Değer podcast serisinde, farklı sanat dallarında uzmanlaşmış 7 kıymetli sanatkâr bilgi, deneyim ve tecrübelerini hayat hikayeleri eşliğinde dinleyicilere aktarıyor.   Konuşmaya Değer podcast serisi; Spotify, Apple Podcats, YouTube, SoundCloud gibi platformlar üzerinden dinlenebiliyor. 

Japon İmparatoru, Malezya Başkanı, Suudi Arabistan Kralı başta olmak üzere birçok devlet başkanı ve bakanın tuğralarını çeken hat ve ebru sanatçısı Fuat Başar, ‘Konuşmaya Değer’ podcast serisinde kadim sanatlarımız hüsn-i hat ve ebru ile dolu gönül yolculuğunu dinleyicilere aktarıyor. 

Türk ebru sanatını tanıtmak ve yaymak amacıyla yurtiçi ve yurtdışında 119 kişisel ve 122 karma sergi açan usta ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil, sırlarla dolu tekne, suyla hayat bulan renkler ve Süleymaniye’de başlayan ebru sanatı yolculuğunu dinleyicilerle paylaşıyor. Barutçugil ayrıca hat, tezhip, minyatür, cilt gibi diğer geleneksel sanatları da içeren deneyimlerini dinleyicilere aktarıyor. 

Konuşmaya Değer’de eşsiz renkleri, ayrıntılı çizimleri ve ilginç hikâyeleriyle el yazmalarına renk katan minyatürün sırları Gülçin Anmaç’ın anlatımıyla dinleyicilerle buluşuyor.  

Kendine has üslubuyla 41 yıldır çizerek düşünen ve çizgisiyle yaşadığı zamana anlam katan sanatçı Hasan Aycın, bilgi, yaklaşım ve deneyimlerini dinleyicilere aktarıyor.  

Sanatın ruha huzur veren yanını ve çini sanatının derinliklerini ise Prof. Dr. Süheyl Ünver’in talebelerinden olup Memmune Birkan’ın tedrisatından geçen çini sanatçısı Ayşe Özkan dinleyicilerle paylaşıyor. 

Ses ve kanun sanatçısı Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi de akademi eksenli musiki yolculuğunu ve insanlık tarihi kadar eski olan musikinin kadim geleneğimizdeki yerini anlatıyor. 

Belgeselci ve fotoğraf sanatçısı Ömer Faruk Aksoy ise tecrübelerle dolu belgeselcilik hayatını, dünyanın dört bir yanında çekilmiş fotoğrafların hikayesini Konuşmaya Değer podcast serisinde dinleyicilerle buluşturuyor.  

İş ve kariyer hayatını anlatan podcast serisi: İyi ki Anlattın

Türkiye’nin en iyi işverenleri arasında yer alan ve ‘Avrupa’nın ilk sıradan en iyi işvereni’ seçilen Kuveyt Türk, çalışanlarının iş ve kariyer hayatına ilişkin fikir ve deneyimlerini paylaştığı ‘İyi ki Anlattın’ isimli 8 bölümlük podcast serisini geçtiğimiz ay yayınlamıştı. Her bir bölümde, Kuveyt Türk’ün farklı departmanlarında görev alan çalışanların konuşmacı olduğu podcast serisi, iş hayatı, kariyer planlaması, yetenek gelişimi, gelecek planlaması, sosyal sorumluluk gibi konuları içeriyor. İyi Ki Anlattın podcast serisi, Spotify, Apple Podcast, Google Podcast, YouTube, SoundCloud gibi platformlar üzerinden dinlenebiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *