«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Memleket Partili Sayan: “Ne Atatürk’e ne de Mehmetçiğimize söz söyletmeyiz”

Memleket Partili Sayan: “Ne Atatürk’e ne de Mehmetçiğimize söz söyletmeyiz”

Memleket Partili Sayan: "Ne Atatürk’e ne de Mehmetçiğimize söz söyletmeyiz"

Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal Sayan gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Türk Tabipler Birliği Başkanı’nın yaptığı TSK’nın kimyasal silah kullandığına ilişkin açıklamasına. Öncelikle Memleket Partisi olarak ilgili kişinin bu açıklamasını ve TSK’nin, Mehmetçiğin bu tip açıklamalara maruz bırakılmasını en sert şekilde kınıyoruz” diyen Sayan sözlerine şöyle devam etti:

“Türk askeri PKK, PYD, YPG terör örgütlerine karşı mücadele verirken, gencecik vatan evlatları şehit olup vatan toprağına düşerken TTB Başkanı’nın bu açıklamasına destek verenler şanlı Türk askerinin, şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklarda bu açıklamaları yapmaya utanmıyorlar mı?  TSK’nın kimyasal silah kullandığı iddiası üzerine Türkiye’ye uluslararası gözlemcileri davet edenlerin, yaptıkları açıklamalarla uluslararası basına malzeme verenlerin Türkiye’nin ulusal toprak bütünlüğünü bozmak için nasıl bir oyun oynadığının farkında değiller mi? Aslında her şeyin farkındalar. Taraflarını da seçmişler! Biz ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ne şanlı ordumuza ne de Mehmetçiğimize söz söyletmeyiz.”

 Bartın Amasra’da Yaşanan patlamanın sebebi hala tespit edilebilmiş değil diyen İpek Özkal Sayan, “Bartın Amasra’da kaybettiğimiz madencilerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyoruz. Unutmadık, unutturmayacağız! Türkiye’de yaşanan 2014 Soma faciası bize madenlerde yeterince tedbir alınmadığını çok acı bir şekilde göstermişti. Ama görüyoruz ki o zamandan bu yana değişen bir şey olmamış, gereken dersler çıkarılmamış, yine tedbir alınmamış. Yaşanan patlamanın sebebi hala tespit edilebilmiş değil. Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu, toplantılara başlandı. Soruşturma da devam ediyor.

Sebebi kadermiş. Siz madende gereken önlemleri almayın, kontrolleri yapmayın, yanık tedavi merkezi inşa etmeyin sebebi kadere bağlayın. Bilimsel gerçekler kaderle açıklanmaz, işçi ölümleri kaderle açıklanmaz, sorumsuzluk, ihmal ve tedbirsizlik kaderle açıklanmaz. Tekrar söylüyorum; Unutmayacağız, unutturmayacağız! Açılan davaların da takipçisi olacağız!” şeklinde konuştu.

Alevi örgütlerinin “ifade”, “inanç” olarak değiştirilsin talebi kabul edilmedi, Alevi kurum temsilcilerinin görüşü alınmadı ve haklı olarak buna büyük tepkiler geldi diyen İpek Özkal Sayan, şunları kaydetti:

“TBMM Komisyonu’nda görüşülen Torba Kanun teklifinde Alevilik ile ilgili düzenlemeler “kültür” ifadesiyle kabul edildi. İktidarın Alevileri bir inanç topluluğu olarak değil, kültürel bir topluluk olarak gördüğü ve bu şekilde yeniden tanımlayarak, dizayn etmek istediği, kendi isteklerinin hiçe sayıldığını söylediler.

Peki biz ne diyoruz? Biz diyoruz ki; Cemevleri ibadethane statüsüne alınmalıdır. Doğrusu budur ve yapılacak olan her düzenlemede mutlaka Alevi kurumlarının görüşü alınmalıdır. Yapılan mevzuat Alevi vatandaşlarımızı mutlu etmemiş, aksine Alevilik’le ilgili düzenlemeler “kültür” ifadesiyle kabul edildiği için büyük tepki almıştır. Bu yaklaşım tarzı 20 yıllık iktidarın zorlayıcı, baskı altına alıcı tarzının ta kendisidir!”

2022 yılında kadınların başörtüsü tekrar siyasetin, seçimin sıcak gündemi oldu. Ana muhalefet partisi kaldırılan İstanbul Sözleşmesi’ni değil, kapanmış bir konu olan başörtüsünü tekrar tartışılmasını sağladı. Yaratılan bu “yapay gündemle” kadınlara ilişkin asıl konuşulması gereken sorunların üstü örtüldü” ifadelerini kullanan Sayan, “Gelelim başörtüsü konusuna. Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı artık Türkiye’nin gündeminde olmayan bir konuyu seçim odaklı olarak gündeme getirdi ve “başörtüsü serbestini yasal güvenceye alalım” dedi. AKP ise bunu Anayasal güvence altına alalım, referanduma gidelim dedi. Türkiye’de bitmiş olan bir sorun tekrar tartışılmaya başladı.

“2022 KPSS’nin ilki iptal edildi. Peki ya 18 Eylül’de yapılan ikinci KPSS? Her gün yüzlerce insan yazıyor, Twitter’da tagler açılıyor, sınava giren adaylar duyun sesimizi diye bağırıyorlar. Pek çok iddiaları var, CİMER’e şikayetler yapılmış. Yani yine şaibeli bir sınav olduğuna ilişkin pek çok iddia. Bu şaibelere cevap var mı? Yok.” diyen İpek Özkal Sayan sözlerini şunları diyerek tamamladı:

“Gençleri mağdur ediyor, psikolojilerini bozuluyor ama en önemlisi gelecekleriyle oynuyorsunuz. Devlete, sınavlarına, verilerine olan güveni bitirdiniz, gençlerin hayallerini bitirdiniz. 2020 KPSS tamamen bir fiyasko! Biz 2020 KPSS mağduru sağlıkçıların elbette sesi oluruz. Size yapılan haksızlığı her yerde haykırırız. Ama 20 yıllık bu iktidarın adaletsizliği bitmez. Onlar kulaklarını, gözlerini kapatmış sırça köşklerinde halktan uzak mutlu hayatlarına devam ediyorlar. O yüzden bu iktidar gitmeden bu sorunlar bitmez.

 O zaman tüm Türkiye’ye çağrımızdır. Gelin bu 20 yıllık iktidarı birlikte değiştirelim. Memleket Partisi olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan için toprağa düşmüş bütün şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyoruz. Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!”

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *