«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Microsoft’un girişimcilik programı GrowthX Accelerator’ın 3. dönemi başladı

Microsoft’un girişimcilik programı GrowthX Accelerator’ın 3. dönemi başladı

microsoftun-girisimcilik-programi-growthx-acceleratorin-3-donemi-basladi.jpg

Microsoft for Startups tarafından düzenlenen Growth Accelerator programının 3. dönemi, aralarında Türkiye’den de 2 şirketin bulunduğu 12 start-up’ın katılımıyla başladı. Program kapsamında inovatif girişimcilerin doğru teknolojileri kullanarak Orta Doğu’da faaliyet gösteren B2B start-up’larını büyütmeleri, ölçeklendirmeleri ve pozitif etki yaratmaları hedefleniyor. 

 

Microsoft for Startups Orta Doğu, GrowthX Accelerator programının 3. döneminin başladığını duyurdu. Microsoft ile Abu Dhabi Yatırım Ofisi’nin (ADIO) iş birliği içinde geliştirdiği Growth Accelerator programı, büyüme sürecindeki B2B start-up’ların deneyim kazanmalarına destek olan eşsiz fırsatlar sunuyor. 2021’de başlayan çevrimiçi program kapsamında bugüne dek 36 start-up mezun olurken; girişimciler inovatif fikirlerini hayata geçirerek faaliyet gösterdikleri bölgelerde pozitif etki yaratmayı başardılar. Yeni başlayan 3. dönem Kasım 2022’de sona erecek. 

 

GrowthX Accelerator’ın 3. dönemi kapsamında aralarında Türkiye’den de 2 farklı şirketin yer aldığı 12 start-up enterprise satışı, teknik yeterlilik, yatırım toplamaya hazır bulunma ve müşteri etkileşimi taktikleri gibi konularda online eğitim alacak. Start-up’ların isimleri ve faaliyet alanları şöyle sıralanıyor:

 

  • Fortyguard (Birleşik Arap Emirlikleri), veri takip modelini kullanarak sıcaklığın şehirler üzerindeki etkisini ölçen bir start-up.
  • Ilmversity (Pakistan), maliyet avantajı sunan, one-stop bir EdTech SaaS platformu.
  • Klickit (Mısır), eğitim kurumları için kişiye özel ödeme ve ücret çözümleri geliştiriyor.
  • MonSpark (Türkiye), web sayfaları için izleme çözümleri sunan bulut tabanlı bir platform.
  • Pisano (Birleşik Arap Emirlikleri), müşteri şikayetlerini takip ederek çözüm geliştiren bir deneyim yönetme platformu.
  • Poilabs (Türkiye), inovatif teknolojileri kullanarak işitme engelli bireyler için erişilebilir alanlar yaratıyor.
  • Raabtaa (Pakistan), gerçek zamanlı bir iş birliği ve müşteri etkileşimi yaratma platformu.
  • Supercommerce (Suudi Arabistan), teknoloji ekiplerinin e-ticaret yapmasını mümkün kılan bir platform.
  • Vita Virtues (Birleşik Arap Emirlikleri), sigorta şirketleri ve broker’lar için dönüştürücü dijital çözümler sunuyorlar.
  • Xina AI (Ürdün), dünyanın ilk Arapça Chatbot’u ve interaktif ses asistanını (IVA) geliştirdiler.
  • Edraak Systems (Pakistan), endüstriyel üreti akışlarında optimizasyonu sağlama konusunda uzman bir start-up.
  • Pay Caps (UAE), tüccarların tüm ödeme işlerini tek noktadan yürüten bir ödeme çözümleri sistemi sunuyorlar.

 

GrowthX Accelerator’ın 3. döneminde Türkiye’den de 2 farklı start-up görmekten gurur duyduklarını ifade eden Microsoft Türkiye Pazarlama ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı, “GrowthX Accelerator eğitim programına katılan start-up’lar sektörün uzman isimlerinin tecrübelerinden faydalandıkları gibi aynı zamanda bunları kendi şirketlerini ölçeklemek ve çözüm üretmek için nasıl kullanacaklarını da öğreniyorlar. 360 derece güçlenen start-up’lar hem bölgesel ekosistemlerine hem de dijital ekonomiye katkı sağlıyor” dedi. 

 

Microsoft for Startups GrowthX Accelerator programı ile ilgili daha geniş bilgi almak için https://www.microsoft.com/MEA/startups/growthxaccelerator/ linkini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *