«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. NVIDIA Studio'da RTX GPU'larla Sınırlar Ortadan Kalkıyor!

NVIDIA Studio'da RTX GPU'larla Sınırlar Ortadan Kalkıyor!

nvidia-studioda-rtx-gpularla-sinirlar-ortadan-kalkiyor.jpg

40 Serisi GPU’larla İş Süreçlerinizi Keyifli Kılın!

NVIDIA Studio’da 40 serisinin GPU’ların en yeni üyesinin yeteneklerine şahit oluyoruz: GeForce RTX 4070. İçerik oluşturucular artık inanılmaz NVIDIA Studio teknolojileriyle desteklenen GeForce RTX 4070’i satın alarak yüksek performanslı bir iş süreci deneyimleyebiliyor. 

GeForce RTX GPU’ları, NVIDIA Studio‘ya konuk olan yetenekli NVIDIA sanatçılarının deneyimleriyle de ortaya koyduğu gibi içerik oluşturuculara büyük faydalar sağlıyor. 

GeForce RTX 40 Serisi GPU’ları, asteroitler ve galaksiler arası devasa eserler yaratmaya odaklanan NVIDIA’nın önde gelen sanatçısı Rogelio Olguin gibi tüm sanatçılara her tür iş sürecinde destek vermeye devam ediyor. Ekip, karmaşık ve fiziksel olarak doğru simülasyonları bir araya getirmek için Omniverse USD Composer’da çalıştı ve üç boyutlu sahneler üzerinde gerçek zamanlı çalışmalar yürüttü.

GeForce RTX 4070, Project Hauler, RTX Video Super Resolution ve RTX Remix hakkında daha fazla bilgi edinmek için NVIDIA Studio blog yazısına göz atabilirsiniz. 

NVIDIA Omniverse ile Yaratıcı Süreçler Daha Kolay!

Deneyimleriyle NVIDIA Studio’yu renklendiren yetenekli sanatçılar arasında bu ay Gianluca Squillace ve Pasquale Scionti de bizlerle birlikte! Yetenekli sanatçılar, RTX GPU’ları tarafından desteklenen ve NVIDIA Omniverse bünyesinde iş birliği içinde inşa edilen Cold Inside Diorama projelerinden görüntüleri sergilemek adına NVIDIA Studio’ya adım atıyor.

Squillace ve Scionti, Omniverse ve Universal Scene Description (USD) dosya formatıyla oluşturulması daha da kolay hale getirilen bir Viking karakteri geliştirmek için güçlerini birleştiriyor. 

Squillace, yalnızca karakter renderları için dosyaları Marmoset Toolbag’e sorunsuz bir şekilde aktararak USD ile çalışmanın avantajını yaşıyor. RTX GPU’su, iş sürecinin neredeyse her adımına güç verdiği için sanatçının işini oldukça kolaylaştırıyor. 

Eserini yaratırken Scionti, Omniverise ve USD dosyalarını kullanarak karlarla kaplı bir ortamı kolayca oluşturuyor. Kombinasyon, Squillace ile dosyaları entegre etmesini ve düzenlemeleri gerçek zamanlı olarak görüntülemesini mümkün kılıyor.

Projeyi tamamlamak için ikili daha sonra Squillace karakterini Scionti’nin Unreal Engine sahnesine yerleştiriyor ve geliştirdikleri Viking karakterini karlı ortama entegre ediyor. Bunların tümünü mümkün kılan NVIDIA Omniverse’te tüm süreç GeForce RTX GPU’ları tarafından hızlandırılıyor.

Bu harika proje hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz NVIDIA Studio blog yazısına göz atabilirsiniz.

Broadcast’te Her Zaman Daha Fazlası Var!

NVIDIA Studio, her tür içerik üreticisini desteklemek için yapay zeka destekli teknolojiler sunmaya devam ediyor. NVIDIA Studio uygulama paketinin bir parçası olan NVIDIA Broadcast, içerik oluşturucuların, yayıncıların veya evden çalışanların odalarını, özel ekipmanlara ihtiyaç duymadan profesyonel bir çalışma ortama dönüştürüyor.

Yaygın olarak izlenen ve 4.5 milyon abonesi bulunan kanal PiXimperfect’in sahibi Unmesh Dinda, NVIDIA Studio’ya konuk olan bir diğer sanatçımız. Dinda, NVIDIA Broadcast’in sağladığı gürültü önleme ve yankı giderme yapay zeka özelliklerini nasıl kullandığını bizlerle paylaşıyor.

Dinda, NVIDIA Broadcast’teki gürültü giderme özelliğini kullanarak, yüksek sesle dönen bir fan ve benzeri gibi en sinir bozucu seslerin bile nasıl yok olduğunu göstermek için bir video çekti. Ardından, video düzenleme yazılımı Adobe Premiere Pro’yu ve GPU hızlandırmalı NVIDIA kodlayıcısında RTX hızlanmasının gücünü kullanarak video dışa aktarımını 5 kata kadar hızlandırdı.

Sonuç, yaratıcılığı ve NVIDIA Studio yapay zeka destekli teknolojisini gözler önüne seren, Instagram’da ve tüm platformlarda 12 milyondan fazla izlenmeye ulaştıktan sonra viral olan hit video: Tek Tıkla TÜM Arka Plan Gürültüsünü Kaldır! oldu. Ancak en önemlisi, Dinda’nın her daim hedeflediği amaç olan yaratıcı kitlesinin yeni bir beceri seti öğrenmesine yardımcı oldu. 

Broadcast’i kendiniz test etmek ister misiniz? İndirmek daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın. Broadcast tüm GeForce RTX GPU sahipleri için ücretsizdir.

Broadcast’in büyüsüne derinlemesine dalmak için NVIDIA Studio bloguna uğramayı unutmayın! 

GeForce RTX 4070 GPU ve Remix’le NVIDIA’da Yenilikler 

GeForce RTX 4070 GPU, önceki nesil ürünlerden daha verimli olmakla birlikte GeForce RTX 3070 Ti’den %23 oranda daha az güç kullanıyor. GeForce RTX 4070 GPU’nun öne çıkan özelliklerinden bazıları aşağıdaki gibidir:

  • Yaratıcı iş akışlarını geliştirmek için 12 GB ultra hızlı GDDR6X VRAM.
  • AI destekli DLSS 3, 3D modelleyicilerin NVIDIA Omniverse’deki 4K görüntülerin son nesil GeForce RTX 3070 Ti’den 2,8 kat daha hızlı görüntülenmesini sağlar.
  • Sekizinci nesil NVIDIA video kodlayıcı NVENC’i kullanan yayıncılar, AV1 desteğiyle, canlı yayınlarını bit hızı % 40 artırılmış gibi gösteriyor. Bu, OBS Studio gibi popüler yayın uygulamaları için görüntü kalitesinde büyük bir artış sağlar. 
  • Derin öğrenme modeli Stable Diffusion’ı kullanan yapay zeka meraklıları, metin açıklamalarına göre koşullandırılmış ayrıntılı görüntüleri 1,4 kat daha hızlı oluşturabilir.  

Ancak dahası da var! Windows PC’ler için ücretsiz, popüler ve açık kaynaklı bir multimedya oynatıcı olan VLC medya oynatıcı, RTX Video Süper Çözünürlük eklenmesiyle RTX 40 ve 30 serisi GPU sahiplerinin artık cihazlarındaki videoları VLC’de daha keskin kenarlarla ve fark edilir derecede azaltılmış sıkıştırma hataları ile oynatabilmesini sağlıyor.

GeForce RTX 4070 hakkında hakkında daha fazla bilgi edinmek için NVIDIA Studio blog yazısına göz atabilirsiniz. 

NVIDIA Studio paketindeki en yeni uygulama olan RTX Remix, klasik DirectX 8 ve 9 oyunlarında kullanılan devrim niteliğinde bir modlama aracıdır. Tam ışın izleme, yapay zekayla geliştirilmiş dokular ve diğer birçok grafik geliştirmesi için kullanılan Remix hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *