«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Öğrenciler zeytinin dalından sofraya yolculuğunu öğrendi

Öğrenciler zeytinin dalından sofraya yolculuğunu öğrendi

ogrenciler-zeytinin-dalindan-sofraya-yolculugunu-ogrendi.jpg

Edremit ilçesinin en önemli geçim kaynaklarından olan zeytinin dalından sofraya kadar olan yolculuğu öğrencilere uygulamalı olarak anlatıldı. İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen projede öğrencilere Kaymakam Ahmet Odabaş, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, ve İl Tarım Orman Müdürü Erkan Alkan’da eşlik etti.

 

Türkiye’nin en önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinin başında Edremit ilçesinde öğrencilere zeytinin tarladan sofralara olan yolculuğuna şahit oldu.

 

Edremit İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Tarımsal Üretim ve Tarladan Sofraya Gıda Güvenilirliği Bilincinin Oluşturulması Projesi” kapsamında, 75. Yıl Ortaokulu 6/E sınıfı öğrencileriyle birlikte ilçenin zeytin ve zeytinyağı sektöründeki köklü kuruluşlarından Ferhatoğlu Grubu’nun Güre Mahallesi’ndeki zeytinliğinde hasat yapıldı. Bölgenin önemli geçim kaynaklarından olan zeytinin dalından sofraya kadar olan yolculuğu gösterildi. Zeytin hasadının nasıl yapıldığını uygulamalı olarak öğrenen öğrencilere, zeytinyağının nasıl elde edildiği de anlatıldı.

 

Öğrencilere; Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit Belediye Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Edremit İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sabriye Akçay, Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer ve Ferhatoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı M. Agah Ferhatoğlu da eşlik etti.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *