«
  1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Online Check-in Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Online Check-in Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Havayolları ile yapacağınız seyahatlerinizde size yardımcı olması için hazırladığımız bir diğer konumuz olan online check-in yapmanın avantajları nelerdir? başlığını verdiğimiz bu yazımızda, check-in nasıl yapılır?, ne zaman yapılmalıdır? gibi soruları da cevaplayacağız.

Check-in, aldığınız uçak biletinizin kontrol edilmesi ve varsa bagajınızı uçak kargosuna teslim etme işlemlerinin genel adıdır. Havaalanında manuel check-in sırası çok uzun olabileceğinden vakit kazanmak için bu işlemi online olarak da gerçekleştirmeniz size zaman kazandırıp gereksiz yere strese girmenizi engelleyecektir.

Online Check-in Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Online Check-in Nasıl Yapılır?

Genel anlamda çok kolay olan bu işlem, bileti aldığınız hava yolu şirketinin internet sitesine girerek “online check-in” kısmından rahatlıkla yapılabilmektedir. Web sitesinde online check-in kısmına girdikten sonra bileti aldığınız sırada biletinize özel olarak verilen PNR kodunu ve ad soyadı bilgilerinizi girerek online check-in işlemini tamamlayabilirsiniz. Eğer hava yolu şirketi, size online check-in yaparak koltuk seçme imkanı sunmuş ise, bu işlemi yaparken seyahat edeceğiniz yeri ve koltuğu da seçebilirsiniz. Bu işlemi yaparken bilgilerinizi doğru ve eksiksiz olarak girmeye çok dikkat etmeniz gerekir.

Online Check-in Ne Zaman Yapılır?

İnternet üzerinden çok hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilen online-check in işleminin ne zaman yapılacağı da önem taşımaktadır. Online check-in yapılabilecek süreler, hava yolu şirketlerine göre değişebilir. Pek çok hava yolu şirketi için bu süre, uçuştan 30 gün öncesinden de başlayabileceği gibi uçuşa 2 saat kalana kadar da yapılabilmektedir.

Online Check-in Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Online-check yapmak birçok avantajı da beraberinde getirmektedir. En büyük avantajı, havaalanında gereksiz yere beklemek zorunda kalmayacak olmanızdır. Ayrıca, havaalanına, uçuşa geç kalmamak için genelde erkenden gidildiğinden online check-in yapıldığında çok erken gitmeye gerek kalmayacaktır. Özellikle bagajınız yoksa, havaalanında neredeyse hiçbir şekilde beklemeniz gerekmeyecek, geldiğiniz gibi uçağa binebilmeniz mümkün olacaktır.

Online Check-in Ücretli Midir?

Birçok hava yolu şirketi bu işlem için yolcularından herhangi bir ücret istememektedir. Fakat bazı şirketler için bu işlem ücrete tabiidir ve bir miktar ödeme yapılması istenmektedir. Fakat, online check-in işleminin yapmanın avantajları düşünüldüğünde bu ücret çok fazla önemli olmamaktadır.

Online Check-in Yapmanın Dezavantajı Var Mıdır?

Online check-in yapmanın avantajları olduğu kadar bazen dezavantajları bulunmaktadır. Örneğin, biletinizi değiştirme şansınız ortadan kalkmaktadır.

Online Check-in Yapmanın Avantajları Nelerdir? yazısı ilk önce Gezi Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *