«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Prof. Dr. Kızılırmak ölümünün 39’uncu yılında Ege’de anıldı

Prof. Dr. Kızılırmak ölümünün 39’uncu yılında Ege’de anıldı

prof-dr-kizilirmak-olumunun-39uncu-yilinda-egede-anildi.jpg

Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü ile Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi Kurucusu Prof. Dr. Abdullah Kızılırmak, vefatının 39’uncu yılında Ege’de anıldı. Fen Fakültesinde düzenlenen anma programına EÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci, İzmir Barosu Avukatı İlke Erol, Ege Üniversitesi Gözlemevi Müdürü Hasan Ali Dal, bölüm akademisyenleri ve öğrenciler katıldı. 

 

Programda Prof. Dr. Abdullah Kızılırmak’ın hayatı ve gözlemevinin kuruluş sürecinin ele alındığı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynel Tunca tarafından hazırlanan “Bilimden, Kilime Uzanan Çetin Bir Yolculuk Öyküsü” adlı film gösterimi sunuldu.

 

     Abdullah Kızılırmak gibi büyük isimlerin anılmasının vefa borcu olduğunu dile getiren Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz, “Hayatta her şeye zaman bulabiliyoruz. Bizi yetiştiren hocalara vefa için her yıl belli zamanlarda onları anmak ve bu kültürü tüm fakülteye yaymak çok önemli. Atatürk’ün izinde giden ve bilim yönünden büyük bir misyon üstlendiklerini düşündüğüm emektar hocalarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Prof. Dr. Abdullah Kızılırmak hocamızı rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm katılanlara ve bu vefa duygusunu yaşatanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

       Konuşmasına katılımcılara teşekkürlerini sunarak başlayan Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci, “Bölümümüzün kurucusu olan Abdullah Kızılırmak, 4 Aralık 1983 tarihinde aramızdan ayrıldı. Biz onu her sene anıyoruz. Bu sene 39’uncu ölüm yıl dönümünde yeniden birlikteyiz ve ona şükranlarımızı iletiyoruz. Halkın maddi ve manevi desteğini alarak Abdullah Kızılırmak’ın kurduğu bu kurumda akademik çalışmalarımızı yürütmekten gurur duyuyoruz. Biz, Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü olarak vefa duygusunu yaşatmaya gayret ediyoruz” dedi.

 

     Anma programı kapsamında İzmir Barosu Avukat İlke Erol, “Türkiye’de Kadının İnsan Hakları” konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *